Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno...

Jedan penal je prijetio potresom, ali politika je odlučila prikočiti

Samo dan nakon što je MOST, HDZ-ov partner u vlasti, zatražio ostavke vladajuće garniture u HNS-u, Davor Šuker bio je na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem. Sve je pratio reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S jedne strane premijer Andrej Plenković, ministar Vlaho Orepić, državna tajnica Janica Kostelić, s druge strane Davor Šuker, nekoliko članova Izvršnog odbora HNS-a, a među njima i povjerenik za suđenje u HNL-u Ante Kulušić.

Sudac Damir Batinić priznao je pogrešku na utakmici Cibalia - Dinamo.

Nevjerojatan je bio tajming sastanka jer baš u ponedjeljak je Most zatražio ostavke vodstva HNS-a, a već u utorak su Šuker i ostali stigli na sastanak na kojem je bio ministar iz Mostova kvote - Vlaho Orepić!

Potencijalno intrigantan susret, s mogućim burnim reakcijama, potrajao je sat vremena, a nakon njega glavni akteri najnovije afere pravili su se kao da se ništa nije dogodilo. Nevjerojatno!

Nakon dva mjeseca nepojavljivanja, Davor Šuker ukazao se nakon sastanka u Vladi, uvjeren u svoj ostanak na mjestu predsjednika HNS-a.

 

"Skupština će odlučiti o tome. Bit ćete pozvani pa izvještavajte. Na ovaj način razgovarati o ostavkama malo je neprihvatljivo", poručio je Šuker.

I Ante Kulušić, šef sudaca, bio je na istom sastanku. Ali, Šuker tvrdi kako se razgovaralo samo o nadolazećoj utakmici Hrvatska - Ukrajina.

Kao da se ništa nije dogodilo

Velika bura je bila oko dosuđenog jedanaesterca za Dinamo. Je li bilo govora o tome?

"Pa rekao sam o čemu smo pričali."

Baš kao da se ništa novoga nije dogodilo, a član vladajuće koalicije - Most - kao da nije pozvao na ostavke.

Ali sve je jasnije kad čujete premijera, koji je odabrao standardnu taktiku da ni Vlada ni Sabor ne postavljaju vodstvo Saveza.

"To su stvari koje oni koji su izabrani u HNS-u moraju sami rješavati. Nisam sklon niti instrumentiziranju niti politiziranju sporta", izjavio je premijer Plenković.

A budući da je HDZ-ov partner Most jučer tražio ostavke, to bi značilo da oni instrumentaliziraju i politiziraju! Ali danas se njihov ministar pravio kao da ništa nije bilo.

"Hvala lijepo, molim vas", kratko je kazao Orepić po dolasku u Banske dvore.

Ambivalentna poruka predsjednice

I to je sve sa sastanka između Vlade i HNS-a! A na sve se nadovezala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ambivalentnom porukom iz Požege.

"Nogomet treba vratiti onima koji ga igraju i vole, ali isto tako i za nemiješanje politike, prema tome i mene osobno u sport, u odnose u sportu i u Hrvatski nogometni savez."

Iako je jedan pogrešno dosuđeni jedanaesterac zaprijetio novim nogometnim potresom, politika je ipak odlučila - prikočiti.

Na moj ponovljeni upit Vladi, dobio sam odgovor da je dovoljno ono što je rekao premijer. Da sve ostalo oko neslaganja je pitanje za Most. Do ovog trenutka, sa strane Mosta stigao je jedan jedini odgovor, i to je onaj ministra Orepića koji je rekao samo "molim vas". Nakon takvih reakcija, može se zaključiti da su apeli i ignoriranje apela oko ostavki u HNS-u među ostalim i dio predizborne kampanje za lokalne izbore u svibnju, na kojima će HDZ i Most biti na suprotnim stranama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider