Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol više od Suareza

Jedan od najboljih topnika Primere završio u Portu - BESPLATNO!

Portugalski nogometni velikan Porto pojačao je svoje redove angažiravši dosadašnjeg napadača Rayo Vallecana Alberta Buena (27).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši španjolski mladi reprezentativac je na stadion Dragao stigao bez odštete potpisavši ugovor na pet godina. Porto je u njegov ugovor ubacio i izlaznu klauzulu od 40 milijuna eura.

"Prelazak u Porto je korak više u mojoj karijeri. Želim napredovati, a vjerujem kako ću to u novom klubu uspjeti. Radujem se i što ću igrati u Ligi prvaka," kazao je Alberto Bueno koji je ove sezone zabio 17 golova i bio prvi strijelac ekipe te sedmi strijelac Primere (iza Ronalda, Messija, Neymara i još četvorice igrača, a ispred Luisa Suareza). Iskočio je iz anonimnosti te mu je tržišna vrijednost narasla na šest milijuna eura, a nema sumnje kako će s golovima za Porto (naročito u Ligi prvaka) cijena dodatno porasti.

Bueno je prošao Realovu školu i igrao za sve mlađe selekcije reprezentacije Španjolske. Kasnije je igrao za Real Madrid B, Valladolid i Derby County, a od 2013. je bio član Rayo Vallecana. Igrač je koji osim kao klasični napadač može odigrati i nešto povučenije, ali i na oba krila te će kao takav sigurno predstavljati pojačanje za Porto.

Buenov dolazak u Porto znači gotovo sigurnu prodaju Jacksona Martineza kojeg love Arsenal, Liverpool, Tottenham i Manchester United. Nagađa se kako će ga Porto prodati za najmanje 40 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider