Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvaliteta neupitna

Jedan od najboljih trenera svijeta se vraća u Premierligu? 'To je moj prvi izbor'

Bivši trener Chelseaja Carlo Ancelotti rekao je kako bi se rado volio vratiti u Premierligu, ali da se to neće dogoditi ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

56-godišnji Talijan jedan je od najboljih stručnjaka na svijetu, a s Chelseajem je već osvojio prvenstvo i FA kup 2010. godine. Spominje se kao mogući nasljednik Pellegrinija, ali zasad je odbacio povratak na Otok tijekom ove sezone.

No, govoreći za BBC radio izjavio je kako je Premierliga njegov 'izbor broj jedan'. Bivši trener PSG-a i Reala je potom nadodao:

''Imao sam fantastično iskustvo u Francuskoj i Španjolskoj. Ali najvažnije je pronaći klub s dobrim projektom i biti konkurentan. Ako je to u Engleskoj, tim bolje.''

Ancelotti se trenutno odmara od nogometa nakon što je napustio Real u svibnju 2015. Živi u Vancouveru i čeka ponudu koja će ga zainteresirati, a to ne mora nužno biti u Engleskoj.

''Pokušat ću pronaći neki klub za sljedeću sezonu. Ne samo u Engleskoj, to može biti i u drugoj zemlji, ali moja ideja je da trenutno ne započinjem ništa.''

Talijanski stručnjak vodio je Chelsea od 2009. do 2011. godine, a smijenjen je godinu dana nakon dvostruke krune. K tome, tri puta je osvojio Ligu prvaka kao trener s dva različita kluba. Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u Chelseaju.

''Chelsea je navikao da se natječe na najvišoj razini. Malo su izgubili povjerenje u svoju igru i stigli su loši rezultati. No, mogu se izvući iz ove situacije. Mourinho je najbolja osoba za to jer je dobro upoznat sa svime, zna situaciju i stanje igrača, a klub je donio ispravnu odluku što ga nije otpustio'', zaključio je Ancelotti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider