Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pao je dogovor

Konačno veliki transfer: Mourinho dovodi zvijezdu Reala, Bale ljutit i uvrijeđen

James Rodriguez na pragu je prelaska u Manchester United, dok je Gareth Bale ljutit na španjolske medije i navijače Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Real Madrida James Rodriguez i Manchester United već su obavili glavninu razgovora i u principu su se dogovorili oko najvažnijih stavki ugovora. Službena objava transfera dogodit će se u narednih nekoliko dana, pišu španjolski, engleski i kolumbijski mediji.

Iako su Realu ostale još tri utakmice do kraja sezone, dvije u prvenstvu i finale Lige prvaka, kolumbijski mediji tvrde da će objava transfera uslijediti već nakon posljednjeg kola Primere, odnosno nakon Realove utakmice s Malagom ovog vikenda, gdje će najvjerojatnije pasti odluka o novom prvaku Španjolske, ako sve ne bude riješeno kolo prije toga.  Španjolski As, pak, ističe da Real namjerava službeno potvrditi transfer tek nakon finala Lige prvaka koje se igra 3. lipnja.

Kako god, sukus svega je da je James na korak od Manchester United i samo je pitanje dana kada će to biti objavljeno. Da je James na pragu odlasku iz Reala, moglo se zamijetiti i po njegovoj emocionalnoj gesti na utakmici sa Sevillom u prošlom kolu Primere, kada ga je Zinedine Zidane izvadio iz igre u drugom poluvremenu.

Real je odigrao posljednju ovosezonsku utakmicu na svojem Santiago Bernabeuu, a James se prilikom izlaska s terena okrenuo na sve četiri strane stadiona i mahnuo navijačima s tužnim izrazom lica. Činilo se kao da se oprašta od Realovih navijača.

James Rodriguez na pragu prelaska u Manchester United

Naravno da su se odmah rasplamsale spekulacije oko njegova odlaska. Zidane je nakon utakmice odbio odgovoriti na pitanje je li James odigrao posljednju utakmicu u Realovu dresu na Bernabeuu.
Francuski trener nije potvrdio transfer, ali nije ga ni demantirao, što je prilično simptomatično.

Marca piše kako je moguće da James u posljednji trenutak završi u Chelseaju. Navodno Florentino Perez i dalje ne odustaje od vrtoglavog iznosa, traži 75 milijuna eura, što je tek pet milijuna manje od iznosa koji je Real platio Monacu za Kolumbijca prije tri godine. Stoga je pitanje hoće li doći do dogovora između Reala i Manchester Uniteda, odnosno hoće li netko drugi uskočiti u igru i preoteti Kolumbijca u posljednji trenutak?

Još jedan transferna zanimljivost tiče se Reala. Kontroverzni španjolski novinar Pipi Estrada ovog je tjedna u eter ispalio „zapaljivu“ informaciju. Po njegovim informacijama menadžer Garetha Balea pregovara s najvećim engleskim klubovima. Velšanin se navodno opasno uvrijedio nakon prilično gnjevnih reakcija španjolskih medija i navijača Reala nakon što se opet ozlijedio.

Bale ljutit i uvrijeđen

Baleu je navodno poljuljano samopouzdanje i sve je nesigurniji u svoju poziciju u početnoj postavi Reala. Ako se ispostavi da mu je pozicija ugrožena, mogao bi dići sidro i vratiti se u Englesku. Velšanin bi u tom slučaju najradije u Manchester United, barem tako tvrdi Estrada.

Usprkos lošim početnim liječničkim prognozama Bale se dobro oporavlja pa se u Realu nadaju da će biti spreman za finale Lige prvaka i okršaj s Juventusom. Ako se Bale doista oporavi, a izgledno je da hoće, James će teško zaigrati u finalu. To je i razlog zašto kolumbijski mediji misle kako će objava transfera u Manchester United pasti već nakon utakmice s Malagom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider