Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad nema mjesto

James Rodriguez ipak neće biti Realova desetka

Prvi strijelac Svjetskog prvenstva još uvijek traži stalno mjesto u postavi Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četiri službene utakmice Reala u novoj sezoni Carlo Ancelotti nije uspio naći stalno mjesto u prvih 11 za Jamesa Rodrigueza. Skupo pojačanje iz Monaca i velika želja Florentina Pereza na leđima nosi broj 10 i za Kolumbijca kažu kako je prava pravcata 'desetka'.

Zbog toga su mnogi predviđali kako će Carlo Ancelotti morati mijenjati sustav s kojim je uzeo Ligu prvaka prošle sezone. U toj pobjedničkoj 4-3-3 formaciji nema više Angela di Marije, Ancelottijevog ljubimca, no Talijan je u posljednje tri utakmice pokazao kako ne želi prijeći na predviđani 4-2-3-1. James će biti desetka samo po broju na leđima…

'Desetka' samo protiv Seville

U prvoj utakmici sezone taj sustav je bio eksperiment. James je igrao iza Benzeme, a Modrić i Kroos iza njega. Tada nije bilo na Xabija Alonsa zbog suspenzije, a Sevilla nije bila protivnik od kojeg treba strahovati.

Već sljedeću utakmicu, onu protiv Atletica, James je započeo na klupi, a Ancelotti se vratio 4-3-3 s Alonsom, Modrićem i Kroosom kao trojicom u veznom redu. To je opreznija varijanta trenera Reala s kojom će se suprotstavljati u težim utakmicama. James je u toj utakmici ušao u drugom dijelu umjesto ozlijeđenog Ronalda i zauzeo lijevu stranu napada.

Na uzvratu na Calderonu James je nastavio na mjestu Ronalda, ali je na krilu trajao samo prvih 45 minuta kada se morao povući iza Portugalca koji je ušao umjesto Kroosa. I konačno, iza Ronalda na lijevoj strani igrao je i protiv Cordobe, dok je Xabi Alonso bio na klupi.

Ancelotti još nema mjesto za Jamesa. Igrat će sigurno protiv lakših protivnika, ali vjerojatno lijevo u veznom redu. Desetka neće biti, a možda će Ancelotti pretpostaviti Kolumbijcu i Modrića i Kroosa i Alonsa kada na drugoj strani bude teži protivnik. Vjerojatno već sljedećeg vikenda u San Sebastianu kod Real Sociedada.

Kako sada stvari stoje, u prvih 11 ga guraju moguće ozljede njegovih kolega ili lakši protivnik na drugoj strani. Bit će jako puno utakmica i prilike za sve, a test ovoj teoriji dat će one najvažnije utakmice...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider