Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak u Madridu

VIDEO Još jedna zvijezda napušta Real, ali stiže "novi Busquets" za silne milijune

Real Madrid želi napustiti dvojica nogometaša, a na ljeto bi na Bernabeu moglo stići pojačanje iz Borussije Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James Rodriguez nije jedini nogometaš Real Madrida koji želi ove zime napustiti Santiago Bernabeu. Norveško „čudo od djeteta“, kako su mu tepali madridski mediji prilikom dolaska u Real, Martin Odegaard također nije zadovoljan statusom  u Realu, kod Zinedine Zidanea dobiva prilike na kapaljku i želi promijeniti sredinu.

Opet frka u Realu: Zidane i Perez pucaju od bijesa, Hrvati naljutili suigrače

Odegaard je 17. prosinca napunio 18 godina i nema više strpljenja biti u zapećku, jednostavno mu se ne igra za Castillu nego želi što više minuta u prvoj momčadi. Budući da teško može očekivati skoro promjenu svoje situacije kod Zidanea, Odegaard je navodno sa svojim zastupnicima pokucao na vrata Florentina Pereza i zatražio odlazak.

Iako su čelnici Reala stiskali sve dosadašnje trenere, i Ancelottija, i Beniteza pa i Zidanea da posvete više pažnje mladom Norvežaninu, od kojeg su očekivali da postane nova marketinška „zlatna koka“ madridskog kluba, nisu naišli na razumijevanje trenera Reala.

Odegaard napušta Real

Svi su smatrali da još nije dorastao prvoj momčadi Reala i da mu je potrebno kaljenje u drugoj momčadi. Kako stavi stoje, čini se da će Real poslati Odegaarda na posudbu ili će ga nekome prodati uz mogućnost kasnijeg reotkupa.

U isto vrijeme Perez vodi pregovore oko novih pojačanja. Odluka Međunarodnog arbitražnog sportskog suda (CAS) da smanji FIFA-inu kaznu sa zabrane registriranja novih igrača s dva na jedan prijelazni rok dočekana je s frenetičnim aplauzom na Bernabeuu. Perezu je sada mnogo lakše, zimu će prebroditi s postojećom momčad, a onda na ljeto slijedi lagani remont.

Predsjednik Reala već je poduzeo neke konkretne korake po pitanju pojačanja za sljedeće ljeto. Drugi čovjek Reala Jose Angel Sanchez navodno se sastao u Madridu sa zastupnikom veznjaka Borussije Dortmund Julianom Weiglom, koji je nedavno potpisao produženje ugovora s „crno-žutima“, no to ne znači da ga Borussia neće prodati ako stigne zadovoljavajuća ponuda.

Real dovodi Weigla za velike novce

Real je navodno spreman odriješiti vreću i isplatiti Borussiji koliko traži, a to neće biti nimalo jeftino, navodno ne ispod 50 milijuna eura. Na Bernabeuu su procijenili da je 21-godišnji njemački veznjak veliki kapacitet i pravo pojačanje za Real u sredini terena. Mlad je, fizički moćan, tehnički dotjeran, s dobrim pregledom igre i brzim pasom pa ne čudi što ga mnogi uspoređuju s Barceloninim Sergiom Busquetsom.

Dolazak mladog Nijemca mogao bi značiti i odlazak nekog od postojećih veznjaka. Talijanski mediji tvrde kako Juventus želi Tonija Kroosa, a u zamjenu bi poslao starog znanca Bernabeu Gonzala Higuaina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider