Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'očajan sam'

Nakon rapsodije protiv 'elfa', Engleze pogodila vijest o ozljedi i nezadovoljstvu

Engleska je nakon pobjede u Njemačkoj proglašena jednim od glavnih kandidata za naslov europskog prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vratar engleske nogometne reprezentacije i Stoke Cityja Jack Butland (23) po svemu sudeći propustit će Europsko prvenstvo u Francuskoj nakon što se ozlijedio u prijateljskom susretu protiv Njemačke.

Butland je koncem prvog dijela zadobio frakturu gležnja koja će ga s travnjaka udaljiti oko dva mjeseca. Vratar Stoke Cityja se ozlijedio nekoliko trenutaka prije vodećeg pogotka Tonija Kroosa u 43. minuti. Nije uspio signalizirati klupi da je ozlijeđen i domaćin je poveo 1-0. Nakon primljenog gola je na nosilima iznesen s travnjaka, a njegovo mjesto je zauzeo Fraser Forster. Engleska je na koncu dobila utakmicu u Berlinu 3-2.

"Nadao sam se kako se radi o lakšoj ozljedi, međutim došlo je do frakture. Očajan sam, međutim neću se predati," kazao je Butland, koji je do sada na vratima 'Gordog Albiona' upisao četiri nastupa.

Izbornik engleske reprezentacije Roy Hodgson je prije nekoliko dana najavio kako će imena igrača koji će putovati na EURO objaviti 12. svibnja i kako na popisu neće biti igrača koji imaju problema s ozljedama.

Trenutačno je izvan stroja i prvi vratar engleske vrste Joe Hart, no on će se ubrzo oporaviti. Među kandidatima za mjesto na engleskim vratima su i Fraser Forster iz Southamptona i Tom Heaton iz drugoligaša Burnleyja.

Izbornik Hodgson bi problema mogao imati i s veznjakom Liverpoola Jamesom Milnerom koji je nezadovoljan svojom pozicijom u reprezentaciji.

"Ne želim u Francusku putovati kao turist. Ukoliko izbornik ne računa ozbiljno na mene, bilo bi poštenije voditi na EP nekog mlađeg igrača. Ja sam nastupio na četiri turnira, možda je bolje da mlađi skupljaju iskustvo", kazao je 30-godišnji Milner koji je do sada za reprezentaciju odigrao 57 utakmica.

Engleska će na EP-u igrati u skupini B zajedno s Rusijom, Walesom i Slovačkom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider