Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šuker neće dati ostavku

Izvanredna presica HNS-a: Ovo je šamarčina državi i atentat na nogomet!

HNS je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred novinare su izašli predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović te Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

"Ogorčen sam, mogu već vidjeti lica disciplinaca u Nyonu i Ženevi. Žao mi je naših i talijanskih igrača. Pomozite nogometu", započeo je Šuker na kojeg se nadovezao Vrbanović.

Vrbanović: Ovo je jako dobro isplanirano, nisu to napravili ni mulci ni dica

"Doista je teško opisati riječima što se jučer dogodilo. Hrvatska država je doživjela šamarčinu. Vjerujemo da će kamere na stadionu omogućiti da nađemo krivce jer hrvatski nogomet je doživio klasični atentat. Ponovno smo u situaciji da se sramotimo pred čitavim svijetom. Nitko iz Hajduka i predstavnika Grada Splita nije bio na utakmici. Zar ćemo privatne animozitete preptpostaviti reprezentaciji? Pa nije igrala privatna reprezentacija HNS-a. Visokopozicionirane osobe u našoj državi su to prihvatile zezancijom. Što se tiče počinitelja, to su osobe koje su to jako dobro planirale, nisu to dva mulca iz birtije ni dica iz kafića", rekao je Vrbanović koji je na dan utakmice, u petak ujutro, bio na travnjaku s predstavnicima UEFA-e.

"Tada se ništa nije vidjelo. U poluvremenu smo to dobro sanirali te se u drugom dijelu utakmice manje vidjelo."

Upitno odigravanje utakmice s Bugarskom u Splitu

HNS-ov Povjerenik za sigurnost ostao je zatečen...

"Ispričavam se svima. Ovo će imati posljedice širom Europe, ne sumnjam da ćemo biti debelo kažnjeni. Vidjeli ste da je MUP napravio očevid. Ono što treba reći jest da smo u ovome sudjelovali s Hajdukom gdje se zna čije su odgovornosti. U razmatranju ovog čina koji je teroristički i pomno planiran treba biti usmjeren isključivo na krivca. Pokušali smo sve napraviti da saniramo ovu štetu još na poluvremenu i odmah smo obavijestili UEFA-u. Bilo je teško puno toga učiniti u drugom dijelu", kazao je Cvrk dodavši kako "ne bi htio prejudicirati s procjenom kad je svastika napravljena".

Poslije ovakvog razvoja događaja upitno je hoće li se utakmica Hrvatska - Bugarska igrati u Splitu, kako je HNS odlučio prije dva mjeseca.

"U ponedjeljak će se sastati Izvršni odbor, čekat ćemo razgovore i obradu pa ćemo odlučiti", istaknuo je Šuker.

Šuker na pitanje o ostavci: Hvala lijepa

Osim krivca za nacrtani kukasti križ, Cvrka muči još nešto.

"Hrvatsko pravosuđe nije osudilo ni jednog huligana za nerede na San Siru! Mi vam možemo dati imena na web stranici. Nemamo takve ovlasti. Mi smo se zapetljali da se javnost svađa je li za 'Za dom spremni' hrvatski ili fašistički pozdrav, a isto je i s 'Mamiću cigane', kod suca je rasizam pa kod istog opet nije. UEFA je već triput pisala da ovo nije dobro, neće biti dobro ni hrvatskim klubovima. Izraz 'Za dom spremni' nije dobar i nemamo problema to priznati."

Šuker pak ne zna kolika bi mogla biti kazna UEFA-e. Kaže, "HNS se ne može baviti organima disciplinske komisije. Istraga je otvorena, čekamo to pismo i čekat ćemo kad se možemo žaliti". Na presici je Šukeru stiglo i pitanje bi li problem huliganizma bio riješen da on i cijela nogometna vlast podnesu ostavku.

"Hvala lijepa", odgovorio je Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider