Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
istočno tržište

Iznenađujući transfer Chelseaja: Očekivao se Stones, a ne 'Sergio Ramos'

Samo tri dana prije kraja prijelaznog roka engleski nogometni prvak Chelsea angažirao je igrača za posljednju liniju obrane, međutim to nije John Stones...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sasvim neočekivano Chelsea se zaputio u Kinu gdje je, kako prenosi nogometni magazin Four Four Two i brojni portali, angažirao 'kineskog Sergija Ramosa', kako mu tepaju tamošnji mediji, 26-godišnjeg Zhang Linpenga. Razlog takvog nadimka su tetovaže koje krase obje ruke kineskog nogometaša, kao i požrtvovnost, te sposobnost odigravanja preciznih dugačkih lopti prema svojim suigračima. Riječ je o igraču koji može igrati na poziciji desnog beka i defanzivnog veznjaka.

"Jako sam sretan što sam konačno dobio priliku igrati izvan Kine. Naporno sam radio i strpljivo čekao pet, šest godina da mi se ostvari san i drago mi je da je moju kvalitetu prepoznao klub iz engleske Premierlige. Iako ne mogu još zaigrati u Premierligi vjerujem da će Chelsea u najkraćem mogućem roku riješiti pitanje moje radne dozvole. Uopće nisam zabrinut zbog toga", rekao je Linpeng u razgovoru za kineski Titan24.

Linpeng je igrač kineskog prvaka Guangzhou Evergrandea, za koji je dosada odradio 144 utakmice, te je bio strijelac 13 pogodaka.

Prema pisanju britanskih medija Kinez bi barem do zime trebao igrati negdje na posudbi dok mu se ne sredi radna dozvola, a ideja kluba je da jednog dana bude zamjena sjajnom Branislavu Ivanoviću. Gledajući video koji predstavlja 26-godišnjeg beka može se zaključiti da posjeduje određenu kvalitetu, no je li to dosta za Chelsea i englesku Premierligu to tek treba vidjeti.

Mnogi vjeruju da je ovdje samo riječ o marketinškom triku, jer svi dobro znaju kakvo će zanimanje u Kini izazvati ovaj transfer. Iako još nije i vjerojatno neće uspjeti dovesti Stonesa, Chelsea je ovim transferom možda napravio još i bolji posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider