Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte što je rekao

Kovač otvoreno o Pletikosi i njegovoj zamjeni u reprezentaciji!

Nakon što je prošlog tjedna 35-godišnji vratar Stipe Pletikosa odlučio otići u reprezentativnu mirovinu, izbornik Niko Kovač istaknuo je da je Stipe uvijek davao stabilnost i sigurnost ekipi, te da odlazi kao velikan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa 114 nastupa i pet velikih natjecanja iza sebe, Pletikosa se prošloga tjedna oprostio od hrvatske reprezentacije. Svoju odluku priopćio je izborniku Niki Kovaču prije nego je to podijelio s javnošću.

"Čuo sam se sa Stipom i otvoreno je podijelio sa mnom svoja razmišljanja. Naravno da svi poštujemo njegovu odluku nakon svega što je dao reprezentaciji proteklih 15 godina. U tom razdoblju sa Pletikosom dijelio sam svlačionicu i kao igrač, i kao izbornik. Uvijek je bio oslonac, davao je stabilnost i sigurnost ekipi, kako na terenu tako i u svlačionici. Pružio je puno velikih partija u dresu reprezentacije i u mirovinu sigurno odlazi kao jedan od reprezentativnih velikana", istaknuo je Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

"Stipe može još nekoliko godina braniti na visokoj razini, pokazao je to i lani u Rostovu. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće u ostatku igračke karijere", dodao je Kovač.

Nakon odlaska Pletikose, mjesto prvog vratara reprezentacije preuzet će golman Monaca Danijel Subašić (29).

"Subašić je i u klubu i u reprezentaciji pokazao da je vratar na kojeg možemo računati s punim povjerenjem. Strpljivo je čekao svoju šansu i sada ju je dočekao te u kvalifikacije za EP 2016. možemo krenuti mirni što se te pozicije tiče", zaključio je hrvatski izbornik.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider