Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi spremni

Petev objasnio što Dinamo mora napraviti za prvi bod u Ligi prvaka

Bugarski trener Ivajlo Petev i čileanski napadač Angelo Henriquez bili su gosti konferencije za novinare uoči dolaska Seville u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama u utorak (20.45 sati) na Maksimiru dočekuju aktualnog pobjednika Europske lige i trećeplasiranu momčad španjolskog prvenstva Sevillu u dvoboju 3. kola skupine H Lige prvaka, a trener hrvatskog prvaka Bugarin Ivajlo Petev je na konferenciji za medije istaknuo kako je najvažnije izbjeći pogreške u obrani kojima bi se otvorile prilike za Sevilline igrače.

"Očekuje teška utakmica u Ligi prvaka, ali tražit ćemo svoju priliku. Bitno je da ne griješimo u fazi obrane. Svi znamo kakva je Sevilla, a na nama je da izađemo na teren i uživamo te tražimo svoju priliku", rekao je Petev koji će u utorak debitirati u elitnom europskom klupskom natjecanju na Dinamovoj klupu.

Kao uvod u ovaj dvoboj, Dinamo je u domaćem prvenstvu s minimalnih 1-0 slavio na gostovanju kod Slavena Belupa u Koprivnici, dok je Sevilla na gostovanju kod Leganesa pobijedila s 3-2 i prekinula niz od 22 gostujuće utakmice u svim natjecanjima, u kojima Andalužani nisu uspjeli svladati suparnika.

"Nadam se da će igrači biti psihološki spremni i iskoristiti svaku priliku. Moramo biti usredotočeni i u fazi obrane i napada. Ako nam to uspije, možemo u ovoj utakmici tražiti svoju šansu. Bit će jako teško, svi to znamo, ali moramo pokazati svoju kvalitetu", poručio je Petev.

Traži se prvi bod, ali i prvi pogodak

U dosadašnja dva kola Lige prvaka Dinamo je poražen na gostovanju kod Olympiquea u Lyonu s 0-3, a pred svojim je navijačima poražen od Juventusa s 0-4. Tu je utakmicu današnji trener gledao s maksimirske tribine, neposredno prije nego što li je imenovan za nasljednika Zlatka Kranjčara. Talijanski prvak je na Peteva ostavio snažan dojam.

"Po mojem je mišljenju Juventus najbolji. Jasno, sve su to dobre momčadi, čim su u Ligi prvaka", rekao je Petev upitan za usporedbu Seville s ostalim momčadima u skupini.

Dinamov problem u prve dvije utakmica bila je i neefikasnost. Iako su stvarali prilike, igrači hrvatskog prvaka još uvijek čekaju na prvi pogodak ove sezone u Ligi prvaka, a kad su golovi u pitanju, onda je čileanski napadač Angelo Henriquez jedan od najprozvanijih sugovornika. No, i on ima problema s realizacijom. Ove je sezone u 15 nastupa postigao tek jedan pogodak.

"Lopta baš ne želi u gol. Mislim da će se to uskoro popraviti, neću biti depresivan zbog toga. I dalje ću trenirati i raditi kako bi se to promijenilo", rekao je Henriquez koji je jedan dio karijere igrao za današnjeg Sevillina trenera Jorgea Sampaolija i dobro poznaje njegovu nogometnu filozofiju.

"Njegove momčadi igraju jaki presing, bitna mu je ofenziva, napad, i to da u što kraćem vremenu zabiju pogodak. Kod njega je bitan intenzitet", naglasio je Henriquez koji je izrazio nadu da Dinamo, uz podršku navijača s tribina kao što je bila protiv Juventusa, može iznenaditi Sevillu.

Svi spremni za Sevillu

Što se zdravstvenog stanja u momčadi tiče, Ivajlo Petev će na raspolaganju za ovaj dvoboj imati sve igrače, a napomenuo je da će u krugu kandidata za utakmicu biti i 18-godišnji lijevi bočni Borna Sosa te 19-godišnji ofenzivni veznjak Bojan Knežević.

Dinamu će ovo biti prvi dvoboj protiv Seville, a ukupno deveti protiv španjolskih klubova u europskim natjecanjima. U dosadašnjih osam utakmica Zagrepčani su ostvarili jednu pobjedu, jednom su igrali neodlučeno, a šest puta su poraženi. Jedinu pobjedu ostvarili su prije šest sezona u Europskoj ligi, kad su na Maksimiru s 2-0 svladali Villarreal.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider