Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istria Winter Cup

Olimpija u sučevoj nadoknadi pobijedila Istru i osvojila drugo mjesto u skupini A

Miha Zajec u samoj završnici najbolje se snašao i svladao Vanju Ivešu za 1:0. Slovenci će u nedjelju razigravati za treće mjesto, a Istra će dan ranije u borbu za peto mjesto

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljubljanska Olimpija pobijedila je Istru golom Mihe Zajeca u posljednjoj minuti i osvojila drugo mjesto u skupini A na Istria Winter Cupu.

"Igrali smo protiv odlične momčadi, Olimpija je al pari Dinamu u ovom trenutku i mogu reći da jedino što nije valjalo na ovoj utakmici je bio rezultat. Izgledali smo jako dobro, bili smo kompaktni i do samoga konca nismo gubili raspored. Zadovoljan sam svim što smo pokazali osim rezultatom," rekao je trener Istre 1961 Pule Andrej Panadić.

Obje momčadi na teren su izašle u trenutno najjačim raspoloživim momčadima, a prvu priliku imali su nogometaši pulskog prvoligaša u desetoj minuti, Abdelhakim Bouhna pobjegao je Nemanji Mitroviću, branič Olimpije morao ga je rušiti u šesnaestercu, ali sudac Goran Krneta ostao je nijem. Samo minutu kasnije prijete igrači Olimpije, duga lopta prevarila je Ivicu Jurkića, ali Vanja Iveša pokupio ju je ispred Ezekyla Hentyja.

U 25. minuti Bouhna je ponovno pobjegao obrani, ovaj put izmaknuo je pažnji Finka Matica, ali suviše je komplicirao i obrana ljubljanske Olimpije stigla je zatvoriti prilaz golu. Već u idućoj akciji Olimpija je uzvratila, Henry je krasno petom dao loptu za Matica, ovaj ostao jedan na jedan s Ivešom, ali umjesto silovitog udarca pokušao je prebaciti dva metra visokog golmana Istre. Iveša je, jasno, lakoćom pokupio loptu.

Istra je imala najbolju priliku prvog poluvremena, Josip Vuković izvukao se na lijevu stranu i vratio povratnu loptu u sredinu, Marcel Heister silovito je opalio s 20-ak metara, ali njegov udarac prošao je tik uz lijevu stativu.

Najaktivniji u prvom poluvremenu bio je Istrin Bouhna, marokanski Belgijac ostao je sam pred golmanom, uspio ga zaobići i pucati na gol, ali Mitrović je bio na mjestu i očistio je loptu je s gol linije.

U nastavku su napadi obje momčadi "otupili" pa su gledatelji na Gradskom stadionu u Umagu morali pričekati 65. minutu za prvu izgledniju priliku. David Barišić povukao je po desnom krilu i prizemnom loptom pronašao Bouhnu, ovaj je opalio iz prve, ali šut nije bio precizan.
Damir Zlomislić u 70. minuti dugom loptom pronašao je Marcela Heistera na lijevom krilu. Istrin igrač prošao je svog čuvara, ali šut s 20 metara lakoćom je obranio Vidmar Nejc.

Obje momčadi već su iščekivale posljednji sučev zvižduk kad se Olimpiji "ukazao" Miha Zajec i malo sreće. Nakon centaršuta s desne strane lopta se nekoliko puta odbijala u šesnaestercu, a Olimpijina "šestica" iz blizine ugurala je loptu u mrežu.

"Utakmica je bila čvrsta, može se reći kako bi bilo pošteno da smo podijelili bodove, ali uz malo sreće uspio sam zabiti taj gol iz gužve i na koncu ću reći - zasluženo smo slavili," rekao je Miha Zajec, strijelac pobjedničkog gola.

Olimpija će razigravanje po skupinama završiti na drugom mjestu u skupini A i igrat će protiv drugoplasirane momčadi skupine B. Protivnika će saznati u petak nakon utakmice Celja i

Live stream utakmica pratite na stranici: Istria Winter Cup
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider