Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trećeligaš izdržao

Istria Winter Cup: Novigrad i Zrinjski bez golova, domaćin korak do finala

Branitelj naslova Zrinjski nije uspio svladati Novigrad u utakmici drugog kola skupine B Istria Winter Cupa i za plasman u finale morat će pobijediti Celje s barem 4:0 kako bi se plasirao u finale

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Novigrada i Zrinjskog odigrali su bez golova 0:0 u drugom kolu skupine B Istria Winter Cupa, te su tako domaći igrači napravili velik korak ka plasmanu u finale. Mostarci, koji brane prošlogodišnji naslov na turniru, morat će pobijediti s tri ili više golova razlike kako bi izborio plasman u finale.

"Moram čestitati igračima Novigrada, iako su trećeligaš, jako su čvrsto stajali na terenu. Imali smo nekoliko poluprilika, ali nisu bile izražene. Moramo na koncu biti sretni ovim rezultatom i svoju priliku tražit ćemo protiv Celja," rekao je igrač Zrinjskog Goran Zakarić.

Zrinjski je prvu priliku u svojoj prvoj utakmici na turniru kreirao već nakon pet minuta, poslje dobre kombinacije u sredini terena, Miloš Aćimović dobio je loptu usamljen na desnoj strani, ali njegov udarac iskosa obranio je golman Novigrada Vedran Beblek.

Novigrad je prvi put zaprijetio preko Artona Ismailija u 14. minuti, Grujević mu je "podvalio" loptu na desnu stranu, ovaj ostao sam pred golmanom, ali njegov udarac otišao je pokraj gola. Nakon 20 minuta igre Filip Arežina s gotovo polovice igrališta pokušao je iznenaditi golmana Novigrada, ali Vedran Beblek u posljednjem trenutku izbio je loptu preko grede.

Nogometaši BiH prvoligaša u 30. minuti zaprijetili su nakon kornera, a Goran Zakarić bio je najviši u skoku. Činilo se kako će njegov udarac glavom ući u mrežu, no obrana Novigrada očistila je opasnost s gol-linije.

Na prvu priliku u nastavku gledatelji na Stadionu Laco u Novigradu čekali su četvrt sata. U 60. minuti po ubacivanju sa strane Pero Stojkić izborio je priliku za udarac, ali s 20-ak metara pucao je preko gola.

U 65. minuti Ivan Aleksić je pobjegao svom čuvaru na lijevoj strani i pronašao Davida Žabeca na rubu šesnaesterca, ali napadač Novigrada predugo je čekao i obrana Zrinjskog otklonila je opasnost. Domaći nogometaši se u posljednjih pola sata povukli su se na svoju polovicu i pametno sačuvali nerješen rezultat.

"Svaka čast mojim igračima, odigrati ovako zrelo u dvije utakmice puno govori o njima. Iako nam rezultat nije bio u prvom planu, jer bi to u ovoj konkurenciji bilo suludo, osobito jer smo na turnir upali kao zamjena, no bilo bi lijepo ponovno osvojiti ovaj turnir," rekao je trener Novigrada Dinko Jeličić.

Kako je Novigrad u prvoj utakmici pobijedio Celje 3:0, Zrinjski će u posljednjem kolu skupine B morati svladati Slovence s četiri ili više golova razlike za plasman u finale Istria Winter Cupa.

U četvrtak 4. veljače igrat će se posljednja utakmica u skupini A. Olimpija Ljubljana i Istra 1961 Pula u 15 sati na Gradskom stadionu u Umagu razigravat će za drugo mjesto jer je mađarski Gyirmot već osigurao prvo.

 

Live stream utakmica pratite na stranici Istria Winter Cup
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider