Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istria Winter Cup

Gyirmot i drugi put minimalno pobijedio i osigurao nastup u finalu

Nogometaši mađarskog Gyirmóta slavili su s 1:0 i u svojoj drugoj utakmici na Istria Winter Cupu pobijedivši Olimpiju te osigurali prvo mjesto u skupini A i u nedjelju 7. veljače u Novigradu igrat će protiv najboljeg iz skupine B za svoj prvi naslov na ovom pripremnom turniru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvu pravu priliku imala je Istra u desetoj minuti, Gržan je lažnjakom izbacio svog čuvara i pucao po podu, ali golman Gyirmóta Eduard Rusak sjajno je obranio.

Utakmica drugog kola skupine A na Istria Winter Cupu počela vrlo žestoko, obje momčadi agresivno su krenule iako je riječ samo o prijateljskom ogledu. Prvu izgledniju priliku imala je Olimpija, Wobay je probio po desnoj strani oštro centrirao na peterac, ali Rok Baskera zakasnio je tek koraka i obrana Gyirmóta otklonila je prijetnju.

Nakon nešto više od pola sata igre Slovenci su drugi put izigrali obranu Gyirmóta. Semir Omerović pobjegao je obrani mađarskog drugoligaša i ostao potpuno sam na desnoj strani. No umjesto centaršuta odlučio se sam završiti akciju, prošao je prvog čuvara i prebacio loptu na lijevu nogu, ali njegov udarac odsjeo je u bloku obrane Gyirmóta.

Gyirmót je na svoju prvu izglednu priliku morao čekati 50. minuta. Sandor Presinger oslobodio se na desnom krilu, sjurio se do gol linije pa dao povratnu loptu na 16 metara od gola Olimpije. Na nju je prvi stigao Mark Madarasz i opalio, ali Aleksander Šeliga lakoćom je uhvatio njegov prizemni udarac.

Slično kao u ponedjeljak protiv Istre, nogometaši Gyirmóta kaznili su favoriziranu Olimpiju. U 67. minuti sudac je dosudio slobodan udarac za Mađare u idealnoj poziciji na oko 20 metara. Izvođenju je pristupio Daniel Velgyi, sjajno prebacio živi zid i smjestio loptu u gornji desni kut Aleksandera Šelige.

"Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom, no tu smo se došli pripremiti, osvajanje turnira je u drugom planu. Nakon gotovo deset godina vratio sam se na hrvatske travnjake i uvijek je zadovoljstvo vratiti se kući," rekao je Hrvoje Čale, nogometaš ljubljanske Olimpije.
Do konca utakmice nije bilo značajnijih prilika, a trener mađarske momčad, Ferenc Bene, može biti zadovoljan igrom svoje obrane koja je i drugu utakmicu u skupini odradila bez primljenog gola.

"Olimpija je imala nekoliko izglednih prilika, ali imamo dva odlična golmana. Ovaj rezultat je veliko priznanje za moju momčad. Olimpija je bila odlična, pritiskala nas je cijelu utakmicu. Dugo nas nitko nije tako stisnuo, ali odigrali smo jako zrelo. Želimo iduće sezone u prvu mađarsku ligu i treba nam što više utakmica protiv suparnika slične kvalitete kao što je Olimpija. Prvi put našoj povijesti plasirali smo se u finale Istria Winter Cupa i veselimo se finalnoj utakmici" rekao je Ferenc Bene, trener Gyirmóta.

Olimpija će u četvrtak u Umagu igrati protiv Istre Pule 1961. za drugo mjesto u skupini, a skauti Gyirmóta s velikim zanimanjem ispratit će utakmicu između branitelja naslova Zrinjskog i domaćina Novigrada koja će se igrati u srijedu, 3. veljače, na stadionu Laco u Novigradu s početkom u 15 sati.

Live stream utakmica pratite na stranici: Istria Winter Cup.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider