Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo koga je izostavio

Ovo je idealna ekipa velike zvijezde Reala: Barca puca od smijeha!

Isco je sastavio svoju idealnu momčad, u koju nije uvrstio Lionela Messija, ali jest Santija Cazorlu...

Zvijezda Real Madrida Isco Alarcon sastavio je svoju idealnu momčad svih vremena uglavnom od igrača Kraljevskog kluba. U prvih 11 stavio je sedam sadašnjih i bivših igrača Reala, dvojicu igrača Barcelone, jednog igrača koji je igrao i za Real i za Barcelonu, te jednog Španjolca koji nije igrao ni za Real, a ni za Barcelonu, te je sasvim sigurno najveće iznenađenje Iscove postave.

Isco je ove sezone vozio „vlak smrti“ u dresu Reala, imao je ekstremne padove i uspone te dramatične obrate. Još donedavno se spekuliralo kako je Isco nezadovoljan u Realu i da će napustiti Santiago Bernabeu, čak su se pojavile glasine da bi mogao prijeći u Barcelonu.

Postojale su indicije da je preko svojih zastupnika u kontaktima s predstavnicima Barcelone, no posljednjih tjedana situacija se dramatično promijenila. Zinedine Zidane dao je Iscu zamjetnu minutažu, a ovaj je u potpunosti iskoristio priliku, ušao je u veliku formu i opet se vratio u milost navijača Reala.

Iscova idealna momčad

Iako se još početkom godine vjerovalo kako Isco neće produžiti ugovor s Realom, sada je sasvim izvjesno da će se to dogoditi. Navodno je već postigao usmeni dogovor s predsjednikom Florentinom Perezom.

Dakle, Isco se opet dobro osjeća u Realu i stoga ne čudi što je u svoju idealnu postavu stavio čak osam sadašnjih i bivših igrača Reala. Zanimljivo je da u postavu nije uvrstio Lionela Messija, trenutačno najveću zvijezdu Barcelone i prema mnogima najboljeg nogometaša svijeta u posljednjih desetak pa i više godina.

Isco je od Barceloninih igrača odabrao Andresa Iniestu i Johana Cruyffa, kojeg je očito pretpostavio Messiju. Napada izgleda „svemirski“, pravi Ronaldo, Cristiano Ronaldo i Cruyff, ali da je htio, mogao je Isco lako u momčad staviti i Cruyffa i Messija, jer su obojica iznimno polivalentni igrači i mogu igrati na više pozicija, posebice se to odnosi na Cruyffa koji se tijekom velebne karijeri u pojedinim fazama utakmica znao vratiti u pozadinu i zaigrati na poziciji braniča.

Izostavio Messija

Cruyff je mogao igrati na baš svakoj poziciji, što god je trebalo, i biti najbolji, uključujući i poziciju vratara. Naime, kažu da je sjajno branio, odnosno igrao vratara- libera, samo kada je to htio. Za Cruyffa pa i za Messija lako bi se mogli naći mjesto u veznom redu, ali Isco, očito, tako ne misli. Uz izostavljanje Messija, najveće iznenađenje je Santi Cazorla, trenutačni vezni igrač Arsenala.

Cazorla je dugogodišnji španjolski reprezentativac, daleko od toga da se radi o lošem igraču, ali kada se pogledaju ostala imena u veznom redu i napadu Iscove momčadi, posve je jasno da ni izbliza nije ta klasa. Cruyff na mjestu Cazorle, a Messi na mjestu Cruyffa čini se puno boljom opcijom, da ne spominjemo i neke druge igrače koji su tijekom povijesti nosili dres Reala ili Barcelone, da ne idemo dalje.

I u obrani je bilo puno boljih rješenja, zacijelo je bilo puno boljih igrača od Marcela, Carvajala i posebice Pepe, ali ovo je Iscov izbor i kao takvog ga treba poštovati.

Cazorla u postavi

„Znam da je tijekom povijesti bilo puno sjajnih igrača, mnogi su se mogli naći u ovoj postavi, ali ovo sam na brzinu sastavio, bez puno razmišljanja“, izjavio je Isco, koji se očito rukovodio trenutačnom situacijom i birao uglavnom suigrače iz Reala, dok mu je Cazorla prijatelj iz reprezentacije.

To što je birao uglavnom igrače Reala nije iznenađujuće, zapravo je očekivano, ali svojim izborom ipak je izazvao podsmijeh u Kataloniji. I ne može se reći da nema razloga za to. Shvaćamo da možda nije htio ići u dalju povijest, da se nije htio vraćati do Pelea i Di Stefana, no ipak, izostaviti Messija, a staviti Cazorlu čini se malo pretjerano ekscentrično, da ne kažemo svetogrđem.

Iscova idealna momčad:

Iker Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Zidane, Cazorla, Iniesta; Cristiano Ronaldo, Ronaldo i Cruyff.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider