Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatski derbi u Milanu

VIDEO Brozović i Kalinić zabili: Icardov "lažnjak" i gol o kojem će se dugo pričati

Inter je u derbiju 14. kola Serie A pobijedio Fiorentinu u Milanu 4:2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativci Marcelo Brozović i Nikola Kalinić bili su strijelci za Inter, odnosno Fiorentinu u posljednjem dvoboju 14. kola talijanskog prvenstva u kojemu je Inter na San Siru slavio sa 4-2 (3-1).

Brozović je doveo Inter u vodstvo već u 3. minuti sjajnim udarcem pod gredu sa 15 metara, a u 9. minuti već je bilo 2-0 za "crno-plave". Ivan Perišić je probio lijevi bok, njegov ubačaj u peterac gostujući vratar Tatarusanu uspio je tek kratko odbiti, ali samo na nogu Candreve koji je povisio na 2-0. Kada je Icardi u 19. minuti u sjajnoj akciji pogodio za 3-0 izgledalo je kako je utakmica odlučena, a Perišić je samo minutu potom imao odličnu šansu i za 4-0 no nije bio precizan.

Mogući povratak Fiorentine nagovijestio je Kalinić koji je u 37. minuti lijepo primio dugu loptu Milana Badelja i potom rutinski svladao Handanoviča.

Na samom kraju prvog poluvremena Fiorentina je ostala s igračem manje zbog crvenog kartona Rodriguezu, ali i takvi su gosti u nastavku uspjeli smanjiti na 3-2 golom Iličića (62) i nekoliko puta zaprijetiti izjednačenjem.

Perišić je u 66. minuti pogodio vratnicu i tako propustio drugu veliku priliku za pogodak, no upravo nakon još jedne njegove odlične akcije i udarca sa 10-ak metara u prvoj minuti sudačke nadoknade Tatarusanu je odbio loptu na nogu Icardija koji je postavio konačni rezultat.

Brozović i Perišić odigrali su svih 90 minuta za Inter kao i Kalinić i Badelj za Fiorentinu, dok je Hrvoje Milić odigrao prvo poluvrijeme za goste.

Inter je ovom pobjedom preskočio Fiorentinu na ljestvici, sada je osmi sa 21 bodom, a Fiorentina je deveta sa 20 i utakmicom manje.

Napoli "kiksao"

Igrači Napolija su još jednom kiksali odigravši samo 1-1 (1-0) na svom San Paolu protiv Sassuola. Domaće je sjajnim pogotkom u vodstvo doveo Insigne (42), a bod gostima donio je Defrel (82). U samoj završnici igrači Napolija su pogodili gredu i stativu, no nisu uspjeli ostvariti planiranu pobjedu.

Ivan Strinić odigrao je čitavu utakmicu za Napoli, koji je sada sedmi na ljestvici sa 25 bodova, koliko ima i šesti Torino, dok je Marko Rog i ovu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Sassuolo je ostao 16. sa 14 bodova. Na vrhu je Juventus sa 33 boda, četiri manje imaju Roma i Milan.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider