Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne poštuju pravila

Pep Guardiola gubi kontrolu nad Bayernovom svlačionicom?

U prvim danima nastavka sezone Pep Guardiola naišao je na velike probleme...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na startu drugog dijela sezone pojavili su se problemi u Bayernu. Konkretnije, trener Pep Guardiola bijesan je zbog "nedostatka profesionalnosti" pojedinaca, naročito dvojice.

Španjolac zahtjeva od svojih igrača da se pridržavaju dijete koju im klupski liječnik nalaže, te da se više odmaraju i spavaju.

Kako navodi ugledni njemački sportski magazin Sport Bild, riječ je o Arturu Vidalu i Francku Riberyju. Guardiola je prozvao dvojac sklon incidentima pred cijelom svlačionicom, što se nekim igračima, naročito spomenutoj dvojici, nije previše svidjelo. Bild piše da Čileanac Vidal pretjeruje s noćnim životom u Münchenu, dok Francuz ne trenira dovoljno kako bi se čim prije vratio na travnjak.

Dvojica vrhunskih igrača već dugi niz godina imaju probleme izvan terena koji izlaze na vidjelo, a zbog takvih je sportski direktor Bayerna Mathias Sammer uveo je novo pravilo u klub. Igrači se tri dana ranije moraju javiti treneru i tražiti dopuštenje kluba ako žele napustiti München na slobodne dane. To je moguće samo u slučaju kada igrači imaju tri i više slobodnih dana u komadu.

"Jedan slobodan dan služi za regeneraciju, a ne odlazak u drugi grad i na zabavu", rekao je Guardiola.

Podsjetimo, Guardiola je u prosincu 2015. godine najavio da na ljeto napušta Bayern i odlazi u englesku Premierligu. Je li moguće da zbog toga što je objavio tu vijest šest mjeseci prije kraja sezone nailazi na probleme kod nekih svojih igrača?

Zanimljivo, Bayernu se ovo događa po drugi put zaredom da trener uoči druge polovice sezone najavljuje svoj odlazak s funkcije. Posljednji se put dogodilo u sezoni 2012/2013 kada je svoj odlazak najavio Jupp Heynckes. Čelnici i navijači Bayerna neće imati ništa protiv ukoliko se i ovoga puta dogodi scenarij kao iz 2013. godine, kada je Bayern uzeo trostruku krunu.

No, postoji i mogućnost da Guardiola, koji je daleko impulzivnija osoba od staloženog Henyckesa, izgubi kontrolu nad svlačionicom u posljednjih pet mjeseci, upravo zbog svojih nepromišljenih postupaka, poput javnog prozivanja igrača...

Bayern u domaćem prvenstvu ima sigurnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund, nalazi se u četvrtfinalu kupa, dok će u Ligi prvaka igrati protiv zahuktalog Juventusa u sklopu osmine finala.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider