Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko priznanje

Igor Tudor novi trener Galatasaraya!

Nakon odličnih rezultata s Karabüksporom stigao je poziv koji se ne odbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Tudor novi je trener turskog velikana Galatasarayja, javljaju turski mediji.

Tudor dolazi iz Karabükspora s kojim je nizao odlične rezultate u posljednje vrijeme, srušivši u posljednjih mjesec dana dva od tri najveća turska kluba. S identičnih 2:1 svladao je prvo Galatasaray, a onda i ovog vikenda lidera Bešiktaš.

Potpisao je ugovor na godinu i pol, a u njegovom sad već bivšem klubu su ostali razočarani razvojem događaja.

"Nas nije obavijestio ni Galatasaray ni sam Tudor. Ovo nije etično, pogotovo jer mi nismo imali plan za ovakav razvoj situacije. Ne odobravam ovakve stvari, žalit ćemo se Turskom nogometnom savezu", izjavio je za Hurriyet predsjednik Karabukspora Feridun Tankut.

Unatoč njegovim najavama, teško da će Karabukspor bilo što dobiti.

Potvrda rada i stručnosti

Sportski direktor Galatasarayja Cenk Ergün i Tudor dogovorili su potpis ugovora do ljeta 2018. godine. Jasno, s mogućnošću produljenja ukoliko rezultati budu na željenom nivou.

Ovaj angažman definitivno je potvrda Tudorova dosadašnjeg rada i stručnosti koju posjeduje, ujedno i nastavak lijepe priče hrvatskih trenera. Slaven Bilić drugu sezonu zaredom solidno gura u West Hamu, Niko Kovač se s Eintracht Frankfurtom bori za plasman u Ligu prvaka, a Ivan Jurić je nakon senzacije s Crotoneom dobio priliku u Genoi.

Sve su to respektabilni klubovi, ali Galatasaray je veći i od West Hama, Frankfurta i Genoe te će za Tudora biti veliki izazov. Čeka ga igrački kadar procijenjen na 100 milijuna eura (prema Transfermarktu), ali bit će tu puno posla jer prvotimci Galate ne pružaju ono što se od njih očekuje s obzirom na fenomenalne godišnje gaže.

Čekaju ga Sneijder, Podolski...

Glavna zvijezda je Wesley Sneijder koji više nije u cvijetu mladosti (uskoro će proslaviti 33. rođendan), tu su i Lukas Podolski te urugvajski reprezentativni vratar Fernando Muslera.

Galatasaray je nekoć činio okosnicu turske reprezentacije, ali danas u klubu ima samo dvojicu s posljednjeg okupljanja nacionalne selekcije. To su Selčuk Inan, koji je kapetan, te Tolga Cigerci - obojica veznjaci s tim da je Inan znatno iskusniji.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider