Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestok ritam

Idilu Hajduka pokvarila ozljeda Francka: Ne putuje u Koper

Damir Burić održao je press konferenciju prije odlaska u Koper na prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk u prve tri utakmice sezone nije doživio poraz. Nakon remija u Estoniji, Hajduk je Kalevu utrpao 'šesticu', no ipak je navijače najviše oduševio remi protiv Dinama na Maksimiru na otvaranju prvenstva. No, odmora nema, žestok ritam srijeda-nedjelja tek kreće.

Hajduk danas putuje u Koper gdje ga sutra od 19 sati čeka okršaj s Lukom Koper i borba za 3. pretkolo.

''Utakmica je jako blizu, a momčad je spremna. Iskoristili smo ovih par dana za taktičku pripremu, dosta je igrača na raspolaganju'', rekao je Damir Burić i odmah priopćio kako Franck Ohandza, najveće pojačanje u novoj sezoni, ipak neće biti spreman za put.

''Franck je zadobio grč, nismo htjeli riskirati, utakmice su blizu, neće putovati u Sloveniju. Na pripremama u Sloveniji i Austriji smo odradili neke utakmice bez njega, Maglica je pokazao uvijek kada je ulazio kako može zabiti, zabio je i protiv Estonaca. Imamo mnogo opcija...''

Trener Hajduka je ostao i bez drugog desnog beka (Vršajević pa Mikanović), no pojačanje bi trebalo stići na lijevom boku. Hrvoje Milić čeka papire iz Rusije i možda opet obuće bijelim dres.

''Mi smo zadovoljni s rješenjima na desnoj strani, Tudor je dobar dio susreta u Zagrebu odigrao jako dobro, Pjaca je u stanju i najboljeg beka Europe proći, jednom je to i učinio u Zagrebu, ali je Tudor odradio dosta dobro. Pejić je također odradio solidnu utakmicu, bočne pozicije nama nisu problem.''

Sljedeći protivnik je Luka Koper, osvajač Kupa u Sloveniji koji je nedavno prvaku Mariboru uzeo Superkup.

''Koper je respektabilna momčad, pobjednici su slovenskog Kupa, osvojili su i Superkup. Prošli su prvo pretkolo. Igraju dosta dobro, kompaktno i čvrsto, talijanski je trener. Galešić je glavni, kreativac, traži lopte. Mene uvijek zadovoljava samo pobjeda, bilo kako se protivnik zvao, u svaku utakmicu idemo pobijediti'', optimističan je Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider