Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bogata ponuda

Mnogi će siječanj dočekati sa strahom: Ibra i društvo mogu pregovarati s drugima!

Siječanj bi trebao biti vrlo uzbudljivi mjesec na nogometnom tržištu...

Bliži se 1. siječanj 2017. godine, a taj datum u većini nogometnog svijeta znači otvaranje tržišta za transfere igrača. Neki igrači će već ovoga siječnja preseliti u novi klub, a neki će biti u mogućnosti dogovoriti transfer za ljeto. Naime, igračima kojima ugovor istječe na ljeto moći će u siječnju pregovarati s drugim klubovima, potpisati predugovor i na ljeto bez odštete napustiti aktualnu momčad.

Na podužem popisu igrača ima nekoliko velikih imena od kojih će neka sigurno napustiti klub. Nabrojat ćemo najzvučnija, a krenut ćemo od vratara.

Španjolski golman Iker Casillas (35) nema namjeru otići u mirovinu, no vidjet ćemo hoće li ostati u Portu koji će čini se i ove godine ostati bez trofeja prvaka Portugala. Dva najzanimljivija imena kojima će isteći ugovor su Steve Mandanda i Wayne Hennessey, a obojica dolaze iz Crystal Palacea. Jedan će sigurno promijeniti sredinu.

Od obrambenih igrača valja izdvojiti europskog prvaka Pepea kojem istječe ugovor u Real Madridu i svjetskog prvaka s Njemačkom Pera Mertesackera koji je izgubio svoje mjesto u udarnoj postavi Arsenala.

Nekoliko zvučnih imena na bekovskim pozicijama ostaje bez ugovora na ljeto. Manchester City će vidjeti što će s ne odviše mladim Gaelom Clichyjem, Bacaryjem Sagnom i Pablom Zabaletom. Obrana Cityja prima puno pogodaka ove sezone i vrlo je vjerojatno da će barem dvojica morati potražiti novi klub. Osim njih ugovor istječe Antoniju Valenciji iz Manchester Uniteda, Branislavu Ivanoviću iz Chelseaja i Stephanu Lichtsteineru iz Juventusa.

Čak četiri velika imena u veznom redu mogu napustiti svoje klubove bez odštete idućeg ljeta. Romin Daniele De Rossi, Arsenalov Santi Cazorla, Zenitov Axel Witsel i Cityjev Yaya Toure.

Od krilnih napadača najzvučniji su Arjen Robben (Bayern), Jesus Navas (Manchester City) i Taison (Šahtar).

Definitivno najzvučnije ime s kojim klubovi mogu pregovarati ove zime je Zlatan Ibrahimović, no Šveđanin će zasigurno odbiti bilo kakvu ponudu. Ibra je počeo zabijati u Manchester Unitedu koji polako podiže svoju igru i sigurno će htjeti probati odigrati još barem jednu sezonu u Premierligi.

Osim njega Saido Berahino (WBA), Mario Balotelli (Nice) i Fernando Torres (Atletico Madrid) ulaze u posljednjih šest mjeseci ugovora i bit će zanimljivo vidjeti hoće li se netko odlučiti za dovođenje problematičnog Talijana ili ubojitog Španjolca na zalasku karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider