Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi iz PSG-a?

Ibra uzvratio Le Championnatu: "Ovo je farsa! Sramota"

Napadač francuskog nogometnog prvaka Paris St Germain Zlatan Ibrahimović komentirao je svoju suspenziju na četiri utakmice zbog navodnog verbalnog napada na suca nakon nedavnog ogleda protiv Bordeauxa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Disciplinska komisija Le Championnata kaznila je švedskog reprezentativca zbog, kako stoji u službenom objašnjenju, 'teških uvreda izrečenih na račun suca Lionela Jaffreda i njegovih pomoćnika'.

VIDEO Šok u PSG-u: Drastična kazna za Ibrahimovića!

Zlatan Ibrahimović je nakon utakmice, koju je PSG izgubio 2:3, osim sudaca uvrijedio i zemlju u kojoj igra kazavši kako je "Francuska usr... zemlja koja ne zaslužuje imati PSG'. Njegov ispad zabilježile su tv kamere i švedski napadač je postao tema dana.

Šveđanin se ubrzo ispričao zbog nedoličnog istupa, ali je tamošnja javnost bila ogorčena. Krajnje desno orijentirana čelnica francuske Nacionalne fronte Marine Le Pen je poručila Ibrahimoviću neka napusti zemlju, dok je čelnik tamošnje Socijalističke partije Jerome Guedj riječi napadača PSG-a ocijenio kao potpuno neprihvatljive i uvredljive. Reagirao je i francuski ministar sporta Patrick Kanner koji je pozvao švedskog napadača da se ispriča.

Posljedica pritiska političkih glavešina bila je spomenuta suspezija od četiri utakmice, a to je, blago rečeno, u potpunosti razljutilo Ibru.

"Zadovoljan sam ovakvom odlukom jer ljudi sada vlastitim očima mogu vidjeti ono o čemu ja govorim. Cijela situacija je postala farsa. Smiješna i neprofesionalna. Ovo je sramota za nogomet! Bio bih najsretniji da su me suspendirali do kraja sezone pa da mogu na godišnji odmor", napisao je Ibrahimović.

"Ne postoje temelji za ovu kaznu. Moje riječi nisu bile usmjerene prema sucu. Imali smo normalan razgovor, a on je to i potvrdio. Da su moje riječi bile uperene protiv suca, ja bih se zbog toga već ispričao", zaključio je u svojem obračanju javnosti putem svoje službene internetske stranice.

Kazna stupa na snagu u ponedjeljak, pa Ibra ima pravo nastupa u subotnjem finalu Liga kupa protiv Bastije. Zbog suspenzije će propustiti ligaške utakmice protiv Nice, Lillea, Metza i Nantesa, a zbog ranije kazne UEFA-e, crvenog kartona protiv Chelseaja, propustit će i prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone koja se igra 15. travnja u Parizu.

Sedam kola prije kraja prvenstva PSG vodi sa 62 boda, Lyon na drugom mjestu ima bod manje, a treći je Marseille sa 57 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider