Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva utakmica

VIDEO Ludilo u Londonu: PSG nakon drame s igračem manje izbacio Chelsea

Iako su od 31. minute imali igrača manje nogometaši PSG-a plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u srijedu u Londonu u uzvratu osmine finala poslije produžetaka odigrali 2-2 protiv Chelseaja, što im donijelo prolaz jer je prvi susret u Parizu završio 1-1.

PSG je od početka krenuo ambiciozno i kontrolirao je igru, ali je u 31. minuti ostao s igračem manje jer je izravni crveni karton dobio Ibrahimović zbog neopreznog starta na Oscaru. Nakon toga Chelsea je uspio uspostaviti ravnotežu, ali je bio potpuno bezopasan u napadu.

Prva veliku priliku na utakmici imao je PSG u 58. minuti iz kontranapada. Pastore je odlično proigrao Cavanija koji predriblao vratara Chelseja, ali je sa sedam metara iskosa pogodio vratnicu.

U 81. minuti Chelsea je ipak poveo. Nakon kornera u gužvi se je najbolje snašao stoper Cahill, koji pogađa za 1-0. Tada je izgledalo da su igrači Josea Mourinha osigurali prolaz, ali u 86. minuti PSG uspijeva izjednačiti. Osvetio im se njihov bivši igrač David Luiz, kojeg su ovog ljeta transferirali u pariški klub. Lavezzi je izveo korner, a David Luiz glavom zabija za 1-1 i produžetke.

Chelsea je opet poveo u šestoj minuti produžetaka, iz penala koji je dosuđen nakon što je Thiago Silva igrao rukom u kaznenom prostoru. Siguran realizator 11-erca bio je Eden Hazard. No, Thiago Silva ipak nije postao tragičar, već se pretvorio u junaka. U 113. minuti PSG je mogao poravnati nakon kornera, ali je pokušaj Thiaga Silve obranio Courtois. Uslijedio je novi korner i opet je lopta došla do Thiaga Silve koji glavom iz teške pozicije pogađa za 2-2 i zasluženi prolazak u četvrtfinale.

Sve golove s utakmice Chelseaja i PSG-a možete pogledati OVDJE.

Napokon je kažnjen Mourinhov kukavički nogomet, koji u sebi nema kreacije, već se temelji na razgradnji i čekanju protivničke pogreške.

CHELSEA - PSG 2-2

CHELSEA: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matić (Zouma, 84) , Fabregas, Ramires (Drogba, 91), Oscar (Willian, 46), Hazard, Diego Costa.

PSG: Sirigu, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Verratti (Rabiot, 83), Thiago Motta, Matuidi (Lavezzi, 83), Cavani, Ibrahimović, Pastore (Wan der Wiel).

STRIJELCI: 1-0 Cahill (81), 1-1 David Luiz (86), 2-1 Hazard (96-pen), 2-2 Thiago Silva (114).

CRVENI KARTON: Ibrahimović (PSG, 31.)

SUDAC: Bjorn Kuipers (Niz)

STADION: Stamford Bridge

GLEDATELJA: 42.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider