Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitiću 90 minuta

VIDEO: Dašak Iniestine čarolije i dva gola Neymara presudili PSG-u

Nogometaši Barcelone uvjerljivo su ostvarili ulazak u polufinale Lige prvaka, nakon što su i u drugoj utakmici četvrtfinala bili bolji od PSG-a...

Nakon 3:1 u Parizu Barcelona je na Nou Campu slavila s 2:0, a oba pogotka postigao je Brazilac Neymar. Barcelona je obranu gostiju probila u 14. minuti nakon fenomenalnog prodora Andresa Inieste. Španjolac je uzeo loptu na svojoj polovici terena, prošao je nekoliko gostujućih nogometaša i potom savršeno poslužio Neymara. Brazilac je zaobišao Sirigua i poslao loptu u praznu mrežu.

Dvadeset minuta kasnije Dani Alves je dobio loptu na desnoj strani Barceloninog napada, vanjskim dijelom kopačke ju je ubacio u kazneni prostor PSG-a i glavom zabio za 2:0.

Utakmica je nakon toga splasnula, Barcelona je ubacila u brzinu, dvije manje i mirno održavala rezultat do samog kraja susreta. Trener Luis Enrique bio je svjestan da je riješio pitanje prolaska, pa je rekao svojim igračima da se sačuvaju za utakmice koje dolaze u nastavku sezone.

PSG je imao dvije dobre prilike da zabije počasni pogodak na Nou Campu no snažan udarac Ibrahimovića obranio je Ter Stegen, dok je udarac Cavanija iz teškog kuta završio u vanjskom dijelu mreže.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Barcelona - PSG 2:0 (Neymar 14, 34)
(prva utakmica 3:1)

Pogotke Neymara pogledajte OVDJE.

Spomenimo i zanimljivost za kraj. Bayern vodi Pep Guardiola, Porto Julen Lopetegui, na čelu Barce je Luis Enrique, dok PSG-om upravlja Laurent Blanc. Zanimljivo je da su sva četvorica povezana. Naime, podatak koji mnogi vjerojatno nisu znali jest da su svi nastupali za Barcelonu i to u istom razdoblju. 1996. godine sva su četvorica igrala i osvojila španjolski Superkup.

U prvoj utakmici pobijedili su Atletico 5:2, a u uzvratu izgubili 3:1, ali su na kraju zajedno slavili trofej. Zanimljivo je da je tada za Atletico igrao Diego Simeone, trener koji će uzvratnu utakmicu četvrtfinala LP-a igrati sutra protiv Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider