Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bit će dobra utakmica"

Prije 13 godina bio je suigrač Modrića i Ćorluke, a sad "prijeti" Rijeci

Dnevnik Nove TV donio je priču o nogometašu koji se proslavio u Inter Zaprešiću i Dinamu zajedno s Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvoje Čale vratio se u Inter Zaprešić 13 godina nakon što je kao mladi talent Dinama proveo polusezonu na posudbi zajedno s Vedranom Ćorlukom i Lukom Modrićem.

"Baš sam s Lukom pričao i veli "super, bitno da igraš". Pita me kako je, je li se što promijenilo i tako. Super, drago mu je", izjavio je Čale u Dnevniku Nove TV.

Od tog razdobolja promijenilo se puno toga. Sada je Rijeka glavni kandidat za naslov prvaka. No, u Zaprešiću nije slavila od ljeta 2007.

"Rijeci svaka čast na zadnjih par godina, kako radi, kako igraju. A ovdje u Zaprešiću je sve dobro, bod, tri boda... Opušteno ulaze u utakmicu, nemaju što izgubiti i bit će jako dobra utakmica."

Hrvoje Čale sada, kao gotovo 32-godišnjak, na nogometnom tržištu vrijedi 400 tisuća eura. Iza sebe ima respektabilnu karijeru. Odigrao je tri sezone u bogatkom turskom Trabzonsporu, dvije sezone bio član njemačkog Wolfsburga, da bi ga put odveo i u Belgiju i Sloveniju. Ukupno osam inozemnih sezona.

Zanimalo nas je, je li si takvom karijerom osigurao da do kraja života ne strahuje za financije.

"Vjerojatno se ljudima zgadio HNL"

"Ako si pametan, ako si normalan, onda si osiguraš egzistenciju. Ima života i poslije 35. i poslije nogometa. Tek onda počinje druga faza života. Sigurno da neću sjediti doma na kauču i gledati televiziju, ali miran sam što se toga tiče."

Sada se vratio u HNL kojeg pamti po puno ljepšim vremenima za njegov Dinamo.

"Kad se sjetim da smo s onim busom išli po Maksimirskoj do trga, nevjerojatno je sad to. Puno se toga izdogađalo kao što znamo... Puno tih procesa, suđenja. Vjerojatno se ljudima zgadilo malo, tko to zna..."

Njegove ambicije sada ionako su vezane uz Inter, a cilj mu je da igra što više i pokaže da još može igrati na visokoj razini.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider