Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS na udaru

Hrvatskoj prijeti još jedna katastrofa: Evo što kaže Ćiro Blažević!

Do nove utakmice Vatrenih nije ostalo još puno vremena, a izbornik još nije objavio popis pozvanih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak ujutro kreće put Los Angelesa, a izbornik bi popis igrača trebao objaviti dan ranije. Iz jednostavnog razloga što još uvijek ne zna na koga uopće može računati. Mnogo je otvorenih pitanja, a ona više od svega govore o besmislenosti cijele ove akcije.

Do nove utakmice Vatrenih nije ostalo još puno vremena, a izbornik još nije objavio popis pozvanih igrača. Iz HNS-a su poručili kako u svemu ne vide baš nikakav problem, te pojasnili da će izbornik popis objaviti kada se odigraju sve utakmici ovog vikenda. Jer ne želi mijenjati popis ukoliko dođe do kakvih ozljeda.

Takvo objašnjenje djeluje pomalo nategnuto i legendarnom Ćiri Blaževiću.
"Gotovo sigurno ni on sam ne zna na koga može računati i tko je na dispoziciji da bi u jednoj avanturističkoj utakmici išao protiv jednog Meksika, koji će doći gotovo sigurno u punom sastavu. Termin je uistinu najgori, nije mogao biti gori."

Termin je bio sporan od trenutka kada je objavljena vijest o dogovorenoj utakmici. Jer radi se o utakmici izvan službenog FIFA termina što znači da klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače. Povrh toga, većini standardnih reprezentativaca sezona tada još neće biti gotova, baš kao ni igračima iz domaće lige.

Ipak, većina klubova izašla je u susret izborniku. Tako će Lokomotiva u Los Angeles pustiti nekolicinu svojih glavnih igrača. Ali, to znači da će oslabljena igrati u posljednjem kolu protiv Cibalije.
"Napravili smo neregularnost. Napravili smo našu ligu neregularnom. Ali, treba od dva zla tražiti manje zlo."

To zlo najviše bi trebalo smetati Splitu koji se s Cibalijom bori za ostanak u ligi.
"Radnički nogometni klub ne želi komentirati rad Saveza, a Lokomotiva ukoliko ima 4 igrača koja zaslužuju ući u reprezentaciju, možemo im samo čestitati na tome", kaže Branimir Jonjić, glasnogovornik Splita.

Blažević je zaključio:
"Nadamo se da će Čačić iznjedriti jednu grupu mladića koja će nas doslovno prezentirat, iako istini za volju, jako se plašim."

Iz Saveza i sada ponavljaju mantru kako su ovakve utakmice idealan poligon za dokazivanje igračima sa šireg spiska, no po primjeru Franka Andrijaševića koji je odlično odigrao turnir u Kini, pa opet ostao bez poziva protiv Ukrajine, vidi se da Čačić i HNS ni sami ne vjeruju u to.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider