Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeci lagano, Splitu najteže

Hrvatski trio u akciji: Hajduk u Kazahstanu želi prekretnicu

Punih 4280 kilometara Hajduk je prevalio kako bi Split zamijenio Karagandijem, po veličini četvrtim kazahstanskim gradom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaći Šahter lani je bio jedno od ljepših europskih iznenađenja. Na korak do Lige prvaka, s plasmanom u Europa ligu.

"To je sigurno jedna ozbiljna ekipa. Ne može u Europa ligu ući bilo tko", smatra Igor Tudor koji ima velikih problema s ozljedama:

"Ja sam uvjeren da ćemo biti pravi u četvrtak s ovim kadrom što imamo, da ćemo odigrati pravu utakmicu, a onda kad se oporave svi ovi i kad ova 3-4 pojačanja na kojima radimo dođu, da će to sigurno biti jedan drugi Hajduk."

Artem Milevskij je ostao u Splitu, a predsjednik Brbić o ostalima ne želi pričati. Ali, ne bježi od problema: "Zadnje dvije utakmice smo igrali relativno loše, pogotovo prvo poluvrijeme u Rijeci i zadnjih pola ure protiv Iraca doma, ali evo... Idemo sve popraviti. Nadam se da ćemo donijeti dobar rezultat", poželio je uoči dugačkog leta Marin Brbić.

I Riječani su dugo letjeli. Oko 2300 kilometara do Toršavna na Farskim otocima. Vikingur ne zvuči preopasno, ali Rijeka je oprezna: "Prošli su već dva pretkola i sigurno da nisu prošli na sreću. Radi se o ozbiljnom protivniku, ali mi moramo biti koncentrirani 100 posti i onda neće biti problema za nas", rekao je Josip Brezovec.

Jedini naš predstavnik koji prvu utakmicu igra pred svojim navijačima je Split, koji dočekuje ukrajinski Černomorec, klub koji je lani dvaput porazio Dinamo. I zato će Split najviše paziti na svoju mrežu.

"Normalno da bih bio zadovoljniji sa pogocima u protivničkoj mreži, ali prije svega učinit ćemo sve da našu mrežu sačuvamo čistu", najavio je trener Splita Ivan Matić.

No, Černomorec nije još u natjecateljskoj formi, dok je Split odigrao već šest utakmica i još nije poražen: "Ono što ja očekujem da ćemo mi u sutrašnjoj utakmici biti raspoloženi i motiva u ovakvim susretima ne nedostaje i očekujem da ćemo se na dobar način predstaviti i publici i suprotstavit protivniku", kaže Matić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider