Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stoper i zadnji vezni

Hrvatski stoper potpisao za slavni švicarski klub

Hrvatski nogometaš Marko Bašić potpisao je trogodišnji ugovor za FC Grasshopper, najtrofejniji švicarski klub koji je švicarsku Super ligu osvajao čak 27 puta!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su interes za angažmanom Bašića iskazali mnogi klubovi, među kojima i Basel, Zurich, Luzern, talijanska Spezia te nekoliko belgijskih prvoligaša, najbrži i najkonkretniji je bio upravo Grasshopper.

Detalji prelaska Bašića iz Lugana u Grasshopper nisu poznati, ali se špekulira kako je riječ o transferu vrijednom oko milijun švicarskih franaka s raznim bonusima i kao takav spada među transfere s najvećom odštetom za igrača koji je donedavno igrao u švicarskoj drugoj ligi.

"Potpis za Grasshopper je definitivno veliki korak naprijed u mojoj karijeri i još jedan dokaz da se trud i upornost uvijek isplate. Također, želim se zahvaliti predstavnicima kluba koji su uložili veliki trud u moje dovođenje. Upravo zbog toga osjećam veliku odgovornost i zato ću dati sve od sebe da opravdam iskazano povjerenje. Želim i dalje napredovati te sam siguran kako u svom novom klubu za to imam sve uvjete", izjavio je Marko Bašić kojem je velika želja nastupati i na reprezentativnom nivou.

Dobre igre hrvatskog nogometaša prepoznao je i Švicarski nogometni savez koji je Bašića uvrstio u najbolju momčad druge švicarske Challenge lige za 2014. godinu, a naš bi nogometaš uskoro trebao dobiti i švicarsko državljanstvo. Ipak, sam Bašić se nada kako će, kroz dobre igre u novom klubu, uspjeti skrenuti pozornost i hrvatskih reprezentativnih skauta.

Bašić će se novom klubu priključiti već danas, zajedno s još jednim pojačanjem Grasshoppera. Riječ je o poznatom švedskom nogometašu Kimu Källströmu koji je u karijeri nastupao i za londonski Arsenal. Dvojica nogometaša kreću u Austriju gdje Grasshopper odrađuje pripreme, a sudeći prema pojačanjima, klub ove sezone cilja na visoku poziciju u švicarskoj Super ligi.

Podsjetimo, Bašić je u Grasshopper stigao iz FC Lugana u kojem je, kao kapetan i jedan od ključnih igrača, odigrao važnu ulogu u plasmanu kluba u prvu ligu. Naime, iako igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera, Bašić je u prošloj sezoni za Lugano postigao 11 golova i tako bio prvi strijelac kluba, dok je na ljestvici najboljih strijelaca druge lige zauzeo odlično peto mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider