Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedna utakmica

Slaven Belupo priprema zamku za Dinamo, Mamić najavio atrakciju

Pred nogometašima Dinama i Slaven Belupa finale je Kupa koji će se igrati u Osijeku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Želimo nakon osvajanja titule prvaka još jedan naslov', kazao je trener Dinama Zoran Mamić uoči finalnog dvoboja Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Slaven Belupa u utorak u Osijeku.

Nakon osvajanja 11. uzastopne titule prvaka Hrvatske, u redovima Dinama nije bilo mnogo vremena za slavlje.

"Jako smo sretni i ponosni na osvojeni naslov, ali mi smo Dinamo i odmah nakon osvojenog trofeja ili dobrog rezultata – želimo još jedan. Tako sada gledamo prema Osijeku gdje nam neće biti lagano, no atmosfera u momčadi je sjajna i svi skupa želimo na najbolji mogući način zaključiti sezonu. Boljeg zatvaranja od obrane duple krune ne može biti", kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Prokomentirao je zatim trener Modrih i suparnika svoje momčadi u finalu Kupa.

"Slaven Belupo je kvalitetna momčad koju je trener Kopić izvrsno posložio tako da su itekako opasni; pokazali su to u polufinalu kada su zasluženo prošli Rijeku. Isto tako su u svim utakmicama protiv nas bili na visokom nivou, žele igrati, vole se nadigravati i očekujem da će gledatelji imati priliku uživati u susretu".

"Dinamo uvijek igra jednako: atraktivno i kroz dominaciju odnosno posjed želimo doći do prilika, golova, pobjeda i, vjerujem, trofeja. Kraj je sezone, ali siguran sam da će igrači dati zadnje atome snage da osvojimo duplu krunu", nadodao je potom Mamić o svojoj momčadi, a poslao i poruku navijačima.

"Uživajte u nogometu; uživajmo svi zajedno u utakmici koja će, vjerujem, biti pravi spektakl. Hrvatski nogometni kup zaslužuje pravo finale, a tako nešto je moguće samo uz pravi podražaj i kulisu na tribinama. Vjerujte mi da igrači neće razočarati i siguran sam da nas na terenu čeka dobra i zanimljiva utakmica, a naravno da sam uvjeren da ćemo, uz pravi pristup, na kraju mi podignuti i ovaj pehar".

Trener Slaven Belupa Željko Kopić otkrio je da se njegova momčad posebno pripremala za ovo finale. Kopić smatra da Slaven može iznenaditi Dinamo u finalu kao što su to učinili u polufinalu protiv favorizirane Rijeke.

"Mnogi su mislili da ne možemo biti bolji od Rijeke, ali mi smo pokazali da možemo. Kako smo sve prvenstvene utakmice s njima odigrali neodlučeno znao sam da u Kupu nismo bez izgleda te smo na moje veliko zadovoljstvo, kao i svih u klubu to i ostvarili. Jako sam sretan zbog ovog uspjeha jer ću prvi puta voditi jednu momčad u finalu Kupa".

Iako su Farmaceuti prije početka domaćeg prvenstva ostali bez sedam iskusnih i provjerenih imena, jedan od najmlađih prvoligaških trenera Željko Kopić marljivim je radom stvarao novu momčad u koju je uveo i nekoliko mladih igrača iz klupske škole nogometa, te uz sjajan uspjeh - plasman u finale Hrvatskog kupa nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurao prvoligaški status čime je i opravdao očekivanja čelnika kluba, kao i njegovih navijača.

"Samo se radom može doći do željenih rezultata i u tome sam uspio zajedno sa svojim suradnicima. Imali smo tijekom sezone određenih oscilacija, ali sam vjerovao u sebe i svoju momčad i to se pokazalo opravdanim", kazao je trener Koprivničanaca.

Iako će u finalnoj utakmici Slavenu Belupu suparnik biti Dinamo, koprivnički stručnjak vjeruje da njegova ekipa nije bez izgleda.

"Svjesni smo snage Dinama koji je uvjerljivo naša najkvalitetnija momčad i opravdano favorit. Mi ćemo igrati najbolje što možemo, vrlo odgovorno i u takvoj utakmici sve je moguće. Za finalni susret posebno smo se pripremali jer i mi imamo pravo osvojiti ovaj veliki trofej, što bi bio najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider