Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prošao i belupo

Bjelovar propustio prirediti senzaciju: Dinamo ipak u četvrtfinalu Kupa!

Dinamo i Slaven Belupo slavili su na gostovanjima u osmini finala Hrvatskog kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama sretno su prošli u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su izbjegli produžetke na gostovanju kod trećeligaša Bjelovara i slavili s 2:1. Napadač domaće momčadi neočekivano se našao pred vratarom Šemperom, no mladi vratar Dinama ovoga puta nije pogriješio kao kod prvog pogotka.

Dinamo je u Bjelovaru poveo pogotkom Marija Šituma u 14. minuti, kad se lopta nakon njegovog udarca s ruba kaznenog prostora sretno odbio od jednog domaćeg obrambenog igrača i preletjela vratara. Tek u 71. minuti branitelj naslova je uspio udvostričiti vodstvo lijepim pogotkom Ante Ćorića.

No, Bjelovar se nije predavao i u 81. minuti Franjo Jaković je smanjio na 2:1 nakon pogreške vratara Adriana Šempera koji nije uspio ukrotiti loptu nakon slobodnog udarca pa ju je natrčali napadač Bjelovara uspio ugurati u mrežu. Bjelovarci su tijekom dvoboja dvaput pogodili gredu Dinamova gola, a u posljednjoj sekundi utakmice Mario Rajić nije uspio iskoristiti pogrešku gostujuće obrane, kad je izbio sam pred Šempera, ali je mladi vratar zaustavio njegov udarac.

Četvrtfinale je izborio i Slaven Belupo koji je kao gost eliminirao Novigrad s 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Mirko Ivanovski iz jedanaesterca u 32. minuti.

Među osam najboljih plasirao se i Split koji je slavio u Puli protiv Istre 1961 nakon produžetaka s 3:1. Splićani su poveli u 62. minuti preko Pešića, u 76. je izjednačio Georgiev, ali u produžetke su gosti otvorili odlično - zabio je Boljat u 94., a onda i Pešić u 96. svoj drugi gol.

Kup Hrvatske - osmina finala:

Bjelovar - Dinamo 1:2

Novigrad - Slaven Belupo 0:1

Istra 1961 - Split 0:1

U SRIJEDU

Rudeš - Rijeka (14.00)

Solin - Hajduk (14.00)

Vinogradar - Lokomotiva (14.00)

Inter - Cibalia (17.00)

Šibenik - Osijek (17.00)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider