Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šesti put zaredom

Hrvatska razbila Crnu Goru i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kazanu nakon što su u četvrtfinalu svladali Crnu Goru s uvjerljivih 10-4 (1-0, 3-0, 3-3, 3-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se po šesti put zaredom plasirala u polufinale SP, a taj je rezultat ostvarila na impresivan način. Protiv Crne Gore su izabranici Ivice Tucka odigrali sjajno u obrani, a usto su u prvom poluvremenu odlično koristili situacije s igračem više.

Vratar naše reprezentacije Josip Pavić u prve je dvije četvrtine sakupio čak 11 obrana, dok su sva četiri pogotka hrvatski igrači postigli s igračem više u bazenu. U prvoj četvrtini jedini uspješan bio je Antonio Petković, a u drugoj su se u strijelce još upisali Petar Muslim, Luka Bukić i Fran Paškvalin. Početkom treće četvrtine Muslim je svojim drugim pogotkom povisio na 5-0 prije no što su Crnogorci napokon pronašli način kako svladati Pavića.

Početak treće četvrtine bio je jedino krizno razdoblje naše reprezentacije, Crnogorci su smanjili na 5-2 i imali napad s igračem više za smanjenje na 5-3 i povratak u susret, ali nakon što nisu iskoristili tu situaciju više nisu dobili novu priliku.

Muslim i Šetka su početkom četvrte četvrtine s dva dalekometna šuta odveli Hrvatsku na šest golova viška (9-3) što se ispostavilo i konačnom razlikom u ovom dvoboju.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Muslim s tri gola, Bukić je dodao dva, a Petković, Sukno, Paškvalin, Šetka i Obradović po jedan. Tri od četiri gola za Crnu Goru bila su djelo Filipa Klikovca, a jedan Darka Brguljana.

Hrvatska će u četvrtak u polufinalu od 19.30 sati igrati protiv pobjednika susreta Grčka - Australija.


HRVATSKA - CRNA GORA 10-4 (1-0, 3-0, 3-3, 3-1)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin 1, Šetka 1, Obradović 1, Bijač
CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović, Janović, Ukropina, Ivović, Murisić, Klikovac 3, Jokić, Šćepanović

SUCI: Korzyna (Poljska) i Caputi (Italija).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6/11, Crna Gora 2/9

PETERCI: Hrvatska -, Crna Gora 0/1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider