Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Badelj umjesto Modrića

Oprez, glave ne smiju biti u Rimu: Malta je namučila Italiju!

Momčad Ante Čačića ne smije razmišljati o Talijanima, mora se koncentrirati na Maltežane, koji jesu autsajderi, no u ovim kvalifikacijama su pokazali da mogu svakome zagorčati život.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska mora pobijediti na Malti, a Italija ne smije izgubiti od Norveške u Rimu. Tako se mora rasplesti posljednje kolo kvalifikacija skupine H kako bi se Hrvatska izravno plasirala na Euro 2016.
Sve ostale kombinacije za Hrvatsku znače treće mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije.

Incident uoči utakmice: Masovna tučnjava Hrvata i Srba na Malti!

VIDEO Čačić: 'Oni koji bojkotiraju nisu vrijedni guranja u prvi plan'

Italija je veliki favorit, ali Hrvatska ne može biti mirna: Ovo je norveški adut!

Nekako smo dojma da su u Hrvatskoj sve oči uprte prema Olimpicu, da je pobjeda protiv Malte već upisana i apsolvirana. Međutim, momčad Ante Čačića ne smije razmišljati o Talijanima, mora se koncentrirati na Maltežane, koji jesu autsajderi, no u mogu svakome zagorčati život, posebice ako ih se ne shvati ozbiljno. Maltežani su i u ovim kvalifikacijama odigrali nekoliko dobrih utakmica. Osvojili su dva boda, remizirali su s Bugarskom u Sofiji i Azerbajdžanom u Ta'Qali.

Prisjetimo se samo prvih 45 minuta u Zagrebu kada Hrvatska praktički nije stvorila ozbiljniju šansu. Sva je sreća da je Luka Modrić zabio odmah na početku drugog dijela, jer tko zna što bi bilo da je Malta uspjela zadržati „nulu“ još neko vrijeme. Hrvatska je na kraju pobijedila 2:0, ali odigrala je prilično blijedu partiju, nagovijestivši da će Niko Kovač imati problema u kvalifikacijama, što se pokazalo u Bakuu i Oslu.

Malta se dobro držala i protiv Italije u obje utakmice. Talijani su na jedvite jade slavili s 1:0 i na Malti i u Firenci. Golove je postigao Graziano Pelle, s time što je u Firenci zabio rukom. Treba li spominjati da je Hrvatska već jednom „kiksala“ na Malti. Remi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. nije bio koban, ali poziva na oprez.

Čačić na Malti ne može računati na usluge glavnog hrvatskog igrača Luke Modrića, koji je ozlijeđen. Jasno, to ne može biti nikakav alibi, jer ako Hrvatska i bez Modrića ne može pobijediti Maltu, nije ni zaslužila odlazak na Euro. Međutim, treba imati u vidu tu činjenicu, jer Hrvatska nije navikla igrati bez Modrića, koji daje tempo hrvatskoj igri, povezuje sve linije i praktički igra od gola do gola, pa je pitanje kako će to izgledati kada njega nema na terenu?

Milan Badelj će „uskočiti u Modrićeve kopačke“, nadajmo se da će ga uspješno zamijeniti. Nema razloga da tako ne bude. Hrvatska je ipak prekvalitetna da bi joj izostanak dvojice-trojice pa čak i više bitnih igrača trebao predstavljati preveliki problem protiv reprezentacija kao što je Malta, ali pod uvjetom da se u utakmicu uđe s punom koncentracijom i ozbiljnošću. O rezultatu u Rimu hrvatski nogometaši mogu početi razmišljati eventualno tek nakon trećeg gola.

Vjerojatna postava:
Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić – Perišić, Rakitić, Pjaca – Kalinić.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider