Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje je tu logika?

Komičan odabir suparnika pred Euro: Hrvatsku testiraju Moldavija i San Marino

Hrvatski nogometni savez još je jednom iznenadio javnost svojim odabirom suparnika za dvije prijateljske utakmice uoči odlaska u Francusku na Euro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Generalnu probu za Euro u Francuskoj reprezentacija Hrvatske odradit će protiv San Marina u Rijeci na Rujevici, te protiv Moldavije u Koprivnici, a ne protiv Irana kako se prvotno špekuliralo.

Objavio je to na svojoj službenoj internet stranici Hrvatski nogometni savez koji ogled s najlošijom europskom reprezentacijom (San Marinom) označava kao "zagrijavanje za Euro".

Prethodno će, 27. svibnja, Hrvatska po prvi puta zaigrati u Koprivnici, a protivnik će biti Moldavija. U nekim prvim špekulacijama govorilo se bilo o Iranu, no došlo je do manjih promjena, ali nikako značajnim u provjeri naše reprezentacije pred Euro.

Odabir suparnika je, blago rečeno, iznenađujući, naročito kada je u pitanju zadnja utakmica uoči Europskog prvenstva. Umjesto reprezentacije koja je godinama 'kanta za napucavanje' logičniji bi odabir bio neka kvalitetnija momčad koja bi uslijed finalnog brušenja forme mogla ukazati na određene nedostatke u igri izabranika Ante Čačića.

Moldavija je za nijansu kvalitetniji protivnik od San Marina, koji je u kvalifikacijama za Euro, u skupini G, završio kao posljednji s dva osvojena boda. Moldavija je bila u skupini s Austrijom, Rusijom, Švedskom, Crnom Gorom i Lihtenštajnom, a po bod je uzela Rusiji i Lihtenštajnu u gostima.

Je li ovdje riječ o nesposobnosti HNS-a da nađe dostojnog suparnika u završnim pripremama za Euro, koji bi mogao ukazati na neke stvari koje treba popraviti za otvaranje prvenstva, ili je želja da se reprezentativci napune 'samopouzdanjem' nakon gaženja trećerazrednih momčadi?

Bilo kako bilo, u HNS-u ništa nisu željeli prepustiti slučaju i njihova glavna želja uoči puta u Francusku bit će ispunjena - Hrvatska će na Euro otići s pobjedama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider