Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki derbi u splitu

Kovač otpisao trojicu, ali stižu pojačanja: Ovo je popis za Italiju

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog petka u Splitu igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016 protiv Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su naši reprezentativci odigrali opuštajuću utakmicu u Varaždinu i slavili protiv slabašnog Gibraltara, u petak ih čeka veliki derbi naše kvalifikacijske skupine. Na Poljud stiže Italija koja ima dva boda manje od Hrvatske u utrci za prvo mjesto.

Nažalost, zbog neumjesnog skandiranja velikog dijela publike 'Za dom spremni' na utakmici protiv Norveške u Maksimiru i onih starijih grijeha, Poljud će ovaj spektakl dočekati praznih tribina. Osim gledatelja, na utakmici neće biti i Luke Modrića, najboljeg nogometaša hrvatske reprezentacije.

No, bit će tu novopečeni europski prvak Ivan Rakitić koji je ove godine s Barcelonom pokorio nogometnu Španjolsku, ali i cijelu Europu. Osvojio je sve u čemu se natjecao i za hrvatski nogomet je velika stvar što je u toj Barci standardni igrač bio jedan Hrvat. Upravo će dva osvajača Lige prvaka i strijelca u finalima biti naš najveći adut u petak. Mario Mandžukić se potpuno oporavio i spreman je za veliki test.

U Splitu će se osim Rakitića reprezentaciji pridružiti Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Alen Halilović i kapetan Darijo Srna. Oni nisu bili u kadru za Gibraltar, a iz kruga onih koji su bili u Varaždinu izbornik Kovač odrekao se trojice. U Split s reprezentacijom neće putovati Ivan Tomečak, Marko Rog i Mario Šitum te će tako kroz tjedan Kovač i stručni stožer raditi s 26 igrača.

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Tin Jedvaj (Bayer), Marin Leovac (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezni: Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Alen Halilović (Barcelona B), Mato Jajalo (Palermo), Mateo Kovačić (Inter Milano), Mario Pašalić (Elche), Ivan Rakitić (Barcelona)

Napadači: Nikola Kalinić (Dnipro), Andrej Kramarić (Leicester City), Mario Mandžukić (Atletico), Ivica Olić (HSV), Ivan Perišić (Wolfsburg), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Rebić (Leipzig), Anas Sharbini (Rijeka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider