Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se tko ima najviše

Procurile plaće izbornika za Euro: Treba li Čačiću dati više ili manje?

Finance Football objavio je listu s primanjima izbornika koji će ovog ljeta nastupiti na Euru u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski izbornik Roy Hodgson s plaćom od pet milijuna eura godišnje (417.000 eura mjesečno) najbolje je plaćeni izbornik kad je riječ o reprezentacijama koje će ovog ljeta nastupiti na Euru u Francuskoj.  Hrvatski izbornik Ante Čačić s godišnjom plaćom od 250 tisuća eura (20.000 eura mjesečno) zauzeo je 16. mjesto.

Uz Hodgsona u samom vrhu su i Antonio Conte (Italija - 4,6 milijuna eura prihoda godišnje), Fatih Termin (Turska - 3,5 milijuna eura), Joachim Löw (Njemačka - 3.2 milijuna eura), Vicente del Bosque (Španjolska - 3 milijuna eura), Didier Deschamps (Francuska - 2 milijuna eura)...

Slabije plaćeni od Čačića su Pavel Vrba (Češka), Adam Nawalka (Poljska), Erik Hamren (Švedska), Jan Kozak (Slovačka), Mihajlo Fomenko (Ukrajina), Anghel Iordanescu (Rumunjska), Leonid Sluckij (Rusija) i Bernd Storck (Mađarska).

Zanimljivo kako je Hodgson koji od 2012. vodi Englesku i nije postigao značajniji rezultat bolje plaćen od svjetskog prvaka Löwa.

Kad je riječ o izbornicima iz skupine u kojoj je hrvatska reprezentacija, Terim je 14 puta bolje plaćen od Čačića, Del Bosque 12 puta dok Vrba ima za 30.000 eura manju plaću od hrvatskog izbornika.

Ruski izbornik Leonid Slutskij jedini svoj posao obavlja besplatno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider