Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za san bez navijača

Hoće li Dinamo svojim potezima opet naštetiti sam sebi?

Nogometaši Dinama večeras u Maksimiru igraju svoju najvažniju utakmicu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč samo jednoj pobjedi u tri nastupa, kad je europsko proljeće u pitanju još nije sve izgubljeno. 40 godina dug san o prezimljavanju u Europi večeras će, barem kad je ova sezona u pitanju, dobiti svoj epilog. Igrači Dinama na Maksimiru će ugostiti najbolju austrijsku momčad koja ih je u Salzburgu pomela s terena.

Rijeka ima priliku ispisati povijest: Može li 'Krama' opet zaviti Feyenoord u crno?

Za Modri uzvrat na domaćem terenu trebalo bi se poklopiti dosta stvari. Za početak trener Zoran Mamić trebao bi se suzdržati ekshibicija kod slaganja momčadi. Zatim bi se igrači trebali prestati vući po terenu kao magala, već bi mogli konačno pokazati karakter ili barem zašto su najplaćeniji sportaši koji nastupaju u Hrvatskoj.

Igračima bez podrške neće biti lako

Ne bi bilo loše i da momčad Salzburga večeras ima lošu inspiraciju, no na to ne treba računati. A računati ne treba niti na navijače. Jer njih i inače u Maksimiru nema, a večeras bi igrače mogla dočekati grobna tišina. Uprava kluba i prije početka susreta zabila si je autogol, najavivši selekciju među podobnim i nepodobnim navijačima. Tako navijači sa sjevera nisu dobili priliku kupiti ulaznice za večerašnji susret.

Iz kluba su se opravdali kako zbog nekolicine uvijek istih izgrednika i njihovih neprikladnih rasističkih povika klub više ne želi plaćati kazne UEFA-i, ali takvom odlukom kaznio je sve one koji su sa sjeverne tribine bodrili Modre. Sa izopćenim sjeverašima već odavno se ionako solidarizirala velika većina svih onih koji simpatiziraju klub iz Maksimira.

Igrači tako sigurno kao jednu od isprika neće moći koristiti onu da trenera Mamića nisu dobro čuli, jer sigurno im neće smetati buka sa tribina. Uvrede, psovke i sramotna skandiranja odavno su dio nogometne kulise i ne samo na ovim prostorima. Nije tajna kako nogometna publika nije baš idealan primjer đaka bečke škole, a stadioni i nisu mjesto gdje se recitira poezija…

U Maksimiru već odavno broj zaštitara, policije, radnika i popratnog osoblja debelo prelazi broj gledatelja, pogotovo onih sa plaćenima ulaznicama, a večeras …. Večeras sigurno neće biti lako biti igrač Dinama, kojem nema tko pljeskati dok oni igrajo još jednu modru, biti ili ne biti, jesen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider