Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
afrika za Blattera

Hoće li biti izbora u FIFA-i? Europa i Azija se ne slažu

Azijska nogometna federacija (AFC) zatražila je da se izbori za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) održe kao što je i planirano u ovaj petak, premda je u srijedu privedeno niz dužnosnika FIFA-e zbog sumnje u korupciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

AFC je na svojoj službenoj internetskoj stranici podržao sadašnjeg predsjednika Seppa Blattera zatraživši da se izbori održe po ranije utvrđenom planu.

"Azijska nogometna federacija izražava neslaganje s prijedlozima o odgodi izbora," poručili su iz AFC-a koji broji 47 članica.

Iz Europske nogometne federacije (UEFA) još su jučer poručili kako bi se izbori trebali odgoditi za šest mjeseci.

"Kongres Fife trebao bi biti odgođen jer postoji opasnost da se pretvori u farsu, a izbori za novog predsjednika trebali bi biti održani u roku od šest mjeseci. Ova afera je katastrofa za Fifu i nogomet, te dajemo crveni karton sadašnjem vodstvu Fife. Također, pokazalo se da je korupcija duboko ukorijenjena u Fifi, te da je potrebna sveobuhvatna reforma," naglasio je glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.

Blatter ima podršku Afrike

Podršku Blatteru pružila je i Afrička nogometna federacija (CAF) poručivši kako je 'Blatter učinio mnogo dobroga za afrički nogomet". Međutim, iz CAF-a su pozvali svoje članice da 'glasaju po osobnom uvjerenju'.

CAF je najbrojnija organizacija sa 56 članica od 209 koliko ih ima FIFA. UEFA ima 54 glasa, a Azija 47.

Izbor za novog predsjednika FIFA-e trebao bi se održati u petak, 29. svibnja, a jedina dva kandidata su Blatter, koji se nalazi se na dužnosti predsjednika FIFA-e od 1998. godine i kandidirao se za peti mandat, te jordanski princ Ali Bin Al Hussein.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider