Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Test za Italiju

HNS potvrdio: Hrvatska – Argentina u Londonu 12. studenog!

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu s Argentinom 12. studenog u Londonu, potvrdio je HNS na svoje službenom Twitter profilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su neki čelnici HNS-a demantirali jučerašnju vijest koja se proširila medijskim eterom kako će Hrvatska odigrati prijateljsku utakmicu s Argentinom 12. studenog u Londonu, danas ujutro na službenom Twitter profilu HNS-a potvrđena je ta informacija koja se isprva pojavila na službenom Twitter profilu Guillerma Tofonija, direktora tvrtke koja je komercijalni zastupnik reprezentacije Argentine.

Hrvatska protiv Argentine i Messija uoči gostovanja u Italiji

Argentinci u studenom stižu na europsku turneju i izabrali su Hrvatsku za jednog od suparnika. HNS je za taj termin tražio protivnika, u kombinaciji je bio SAD, ali izgleda da će na kraju „vatreni“ zaigrati protiv Messija, Aguera, Di Marije i društva.

Hrvatska i Argentina do sada su se susretali tri puta. Prvi put u Zagrebu 1994. kada se Argentina spremala za Svjetsko prvenstvo u SAD-u. Prijateljska utakmica na kišom okupanom Maksimiru završila je bez golova. Druga utakmica bila je natjecateljska, Hrvatska i Argentina sastali su se u skupini na SP-u 1998. u Francuskoj, a „gauči“ su pobijedili 1:0.

U trećem ogledu Hrvatska je 2006. upisala pobjedu (3:2) u prijateljskoj utakmici na neutralnom terenu u Ženevi.
Četvrti ogled bit će odlična priprema za „vatrene“ budući da će četiri dana kasnije gostovati u Milanu protiv Italije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider