Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
huligani na djelu

HNS oštro osudio napad na Brunu Marića: 'Šokirani smo. Pronađite krivce'

Nakon što je napadnut hrvatski sudac Bruno Marić stigla je i oštra reakcija iz Hrvatskog nogometnog saveza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neočekivana i šokantna vijest stigla je u poslijepodnevnim satima iz okolice Splita, točnije Stobreča. Hrvatski nogometni sudac Bruno Marić brutalno je pretučen u jednom ugostiteljskom objektu od strane huligana koji su ga napali palicama, vatrogasnim šmrkovima i metalnim šipkama.

Marić je, nakon što se situacija smirila, a huligani razbježali, prebačen u splitsku bolnicu gdje mu je pružena adekvatna liječnička pomoć. Nakon nekog vremena samoinicijativno je napustio bolnicu te zaobišao sve medije.

Povodom ovog događaja putem priopćenja za javnost oglasio se Hrvatski nogometni savez koji je žestoko osudio napad na svojeg najpoznatijeg suca.

"Hrvatski nogometni savez je šokiran i najoštrije osuđuje današnji fizički napad nekoliko osoba na Brunu Marića koji se dogodio u Stobreču u poslijepodnevnim satima.

Neovisno čime je ovaj fizički napad na nogometnog suca Brunu Marića izazvan, Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje nasilje kao način rješavanja bilo kakvih neslaganja.

Hrvatski nogometni savez poziva institucije države da što prije pronađu i procesuiraju počinitelje ovog neprihvatljivog čina. HNS poziva na komunikaciju i dijalog kao jedini ispravan način rješavanja različitih razmišljanja", stoji u priopćenju HNS-a.

Marić je pretrpio teške ozljede ruke, zadobio je hamatom na glavi, a bolnicu je navodno napustio i sa šancovim ovratnikom. Kriminalistička istraga je i dalje u tijeku te se i dalje traga za huliganima koji su izvršili ovaj napad. Jedan je zaustavljen u restoranu te je predan policiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider