Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šuker na grobu Besta

Iznenađujuća vijest iz Belfasta: HNS slavi povijesni dogovor

Hrvatski nogometni savez produljio je suradnju s Nikeom, koji će i dalje biti službeni dobavljač opreme za HNS.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i Nikeov direktor sportskog marketinga za centralnu i istočnu Europu Mark de Klerk potpisali su 15. studenoga u Belfastu ugovor između HNS-a i tvrtke Nike, Inc. do 2026. godine, objavio je HNS na svojem službenom portalu. Slobodno se može reći da je ovo povijesni dogovor s obzirom na desetogodišnje produženje suradnje.

Tijekom dosadašnjeg 16-godišnjeg partnerstva s Nikeom, hrvatska reprezentacija je nastupila na tri svjetska i četiri europska prvenstva, a ovakav dugoročni dogovor dovoljno govori o izvrsnoj dosadašnjoj suradnji između HNS-a i svjetskog tržišnog i tehnološkog lidera u proizvodnji sportske opreme, kažu u HNS-u.

Razgovori o produžetku postojećeg ugovora koji je vrijedio do 2020. godine započeli su u rujnu u Portlandu kada je Davora Šukera u sjedištu Nikea primilo rukovodstvo kompanije, prilikom čega je potvrđeno obostrano zadovoljstvo uspješnim dosadašnjim partnerstvom.

"Ponosan sam što je Nike kao svjetski lider želio ugovor s HNS-om do 2026. godine jer to je potvrda reputacije Saveza, naše reprezentacije i naših nogometaša u svjetskim razmjerima. Nike je do sada bio sjajan partner u razvoju nogometa u Hrvatskoj, kao što je dao i doprinos prepoznatljivosti hrvatske reprezentacije u svijetu. Nike i HNS povezuje predanost izvrsnosti i ljubav prema nogometu te me istinski veseli ovaj dogovor oko dugoročne suradnje", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Veseli nas nastavak suradnje s Hrvatskim nogometom savezom i hrvatskom reprezentacijom koja je redoviti sudionik velikih natjecanja. Hrvatski nogometaši inspiriraju navijače diljem svijeta i ponosni smo na nastavak ovog partnerstva. Našim dizajnerima bit će i dalje izazov i zadovoljstvo raditi na jednom od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu te ćemo nastaviti hrvatskim reprezentacijama isporučivati vrhunske proizvode", dodao je Mark de Klerk iz Nikea.

Uzgred rečeno, u sklopu prijateljskog gostovanja Vatrenih u Sjevernoj Irskoj, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Šukerom posjetila je groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider