Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trijumfalna i Rijeka

Hajdukov dječji vrtić pobjedom zaključio sezonu

Posljednje obveze u ovoj sezoni uspješno su odradili Hajduk i Rijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stadionu u Kranjčevićevoj Hajduk je s 3:2 pobijedio Zagreb koji se nije uspio s pozitivnim rezultatom oprostiti od HNL-a.

Desetkovani Splićani u Zagreb su doputovali bez čak 16 igrača što je dovelo do toga da je najstariji u početnom sastavu bio Marko Pejić (rođen 24. veljače 1995.), ujedno i jedini s navršenom 21 godinom. Trebalo bi zaviriti duboko u povijesne knjige i pronaći kad je Hajduk zadnji put istrčao s ovako mladim igračima. Ako nije najmlađa, onda je ovo definitivno među najmlađim momčadima u 105 godina kluba s Poljuda.

U 26. minuti upravo na Pejićevu asistenciju Toma Bašić pogađa glavom za vodstvo Hajduka, kojem je nekoliko minuta kasnije Stjepan Stubičan olakšao put prema pobjedi crvenim kartonom (sudac Željko Frković opravdano mu ga je isključio zbog pregrubog starta na najmlađem prvotimcu Bijelih, Josipu Maganjiću).

Tudor s dva gola proslavio nošenje trake

Uslijedio je kratkotrajni prekid zbog jake tuče koja je pala u Kranjčevićevoj, a nakon što je igra nastavljena, prije odlaska na odmor, Fran Tudor, koji je bio kapetan Hajduka u ovom dvoboju, na asistenciju Tonćija Mujana se upisuje u strijelce.

U 58. minuti lijepo je pogodio Lovro Medić s ruba šesnaesterca za smanjenje rezultata, ali u 70. Tudor realizira penal kojeg je sam izborio.

Do drugog gola stigao je i Medić, također iz jedanaesterca,u 76. minuti, a rezultat se poslije toga nije mijenjao.

Istra ide u play-off protiv Šibenika ili Cibalije

U drugom subotnjem dvoboju koji se igrao s početkom u 17:00 Rijeka je na Rujevici svladala Istru 1961. Završilo je 2:0, a Riječani su u pobjedničkom stilu okončali jednu od najuspješnijih prvenstvenih sezona u povijesti kluba. Bila im je ovo 21. pobjeda, a ostali su na samo jednom porazu, kojeg im je u veljači Dinamo nanio na Maksimiru.

Strijelci u trijumfu Rijeke bili su Marko Vešović u 32. i Josip Brezovec u 52. minuti.

Puljani će za ostanak u ligi igrati dvije utakmice s drugoplasiranim klubom Druge HNL, a tko će to biti - Šibenik ili Cibalia - saznat ćemo idući tjedan.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider