Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sunderland se spasio

VIDEO Gol za pamćenje: Hazard 'provozao' obranu Liverpoola i 'zaledio' Lovrena

Sunderland je pobjedom osigurao ostanak u elitnom društvu, a Liverpool i Chelsea su remizirali u utakmici za prestiž.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Sunderlanda osigurali su ostanak u Premiershipu nakon što su u odgođenom susretu 30. kola pobijedili Everton 3-0 i kolo prije kraja prvenstva imaju četiri boda više od Newcastle Uniteda i Norwich Cityja koji sele u niži rang natjecanja.

Još ranije od elitnog društva oprostila se i Aston Villa.

Sunderland su do najvažnije pobjede sezone predvodili Patrick van Aanholt (38) i Lamine Kone (42, 55). Gosti su najbliže golu bili u 90. minuti kada je Romel Lukaku uzdrmao okvir gola.

Pobjedu, ali gorkog okusa večeras je ostvario i Norwich City koji je u odgođenom susretu 35. kola porazio Watford 4-2. Međutim, Norwichu ta pobjeda nije bila dovoljna za produženje nade. Strijelci za domaći sastav bili su Nathan Redmond (15), Dieumerci Mbokani( 18, 57) i Craig Cathcart (37-ag), dok su golove za Watford zabili Troy Deeney (11) i Odion Ighalo (51).

U derbiju večeri, ali i susretu bez rezultatske važnosti Liverpool i Chelsea su na Anfieldu odigrali 1-1. Gosti su poveli u 32. minuti golom Edena Hazarda, a u sudačkoj nadoknadi je izjednačio Christian Benteke. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za 'redse'.

Naslov prvak je osigurao Leicester City koji vodi na ljestvici sa 80 bodova, na drugom mjestu je Tottenham sa 70 bodova, a treći je Arsenal sa 68 bodova. Četvrtu poziciju drži Manchester City (65) ispred gradskog suparnika Uniteda (63) i West Hama (62).

Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang drže Newcastle United i Norwich City sa 34, te Aston Villa sa 17 bodova. Sunderland se spasio i kolo prije kraja ima 38 bodova.

Englesko prvenstvo završava u nedjelju.

REZULTATI:

Sunderland - Everton 3-0 (Van Aanholt 38, Kone 42, 55)

Norwich City - Watford 4-2 (Redmond 15, Mbokani 18,57, Cathcart 37-ag / Deeney 11, Ighalo 51)

Liverpool - Chelsea 1-1 (Bentek 90+2 / hazard 32)

Igrano u utorak:

West Ham - Manchester United 3-2 (Sakho 10, Antonio 76, Reid 80 / Martial 51, 72)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider