Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi ga traže

VIDEO Halilović prvi put protiv Messija: Oduševio navijače, Barca ga 'mora' vratiti

Barcelona sljedeće srijede gostuje u Gijonu, a Alen Halilović prvi put će zaigrati protiv svojeg idola Lionela Messija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je protiv Raya Vallecana postigao treći pogodak u sezoni za Sporting Gijon, Alen Halilović s nestrpljenjem čeka okršaj sa „svojom“ Barcelonom sljedeće srijede na El Molinonu.

VIDEO Halilović zabio treći gol za Sporting, gosti nose bod u Madrid

Radi se o zaostaloj utakmici 16. kola koja je za Barcelonu od velike važnosti, jer joj Atletico i Real Madrida pušu za vratom i svaki bod može biti odlučujući u utrci za prvaka Španjolske.
„Trener odlučuje o momčadi, ali naravno da želim igrati“, kaže Halilović u razgovoru za službenu web stranicu asturijskog kluba. Katalonski Sport sarkastično piše da Barcelona za razliku od Reala dopušta svojim igračima na posudbama da igraju protiv nje.

„Barcelona mi neće raditi probleme“, potvrđuje hrvatski reprezentativac.

Halilović je ušao protiv Raya i odmah zabio gol dokazavši da mu nije mjesto na klupi za pričuve.
„Razgovarao sam s Abelardom, sve je u redu. Vrlo sam motiviran igrati protiv Barce. To je moj klub, najbolji je na svijetu, ima najbolje igrače, no to ne znači da ću se u srijedu manje no inače boriti za pobjedu i tri boda. Zašto ne bismo pobijedili!?“ ističe Halilović.

Prvi put protiv Messija

Barca stiže u najboljem trenutku za Asturijance. Sporting je u dobroj formi, posljednja četiri kola je neporažen, upisao je u istom razdoblju dvije pobjede i dva remija, ali još uvijek nije odmakao klubovima iz opasne zone pa mu je svaki bod zlata vrijedan.
„Prvi put ću zaigrati protiv mojeg idola, Lionela Messija, najboljeg igrača na svijetu. U Barceloni imam puno prijatelja, najbliži mi je Ivan Rakitić, moj suigrač iz reprezentacije. Rekao mi je da ću zabiti Rayu, ali ne i Barci.“

Mlada nada hrvatskog nogometa ističe da se odlično osjeća u Gijonu, gdje je oduševio navijače i medije te je čak biran za igrača mjeseca u prvom dijelu sezone.
„Lijepo mi je, imam dobar tretman. Zadovoljan sam igrama, minutažom, postignutim golovima, ali mogu još bolje i više.“

Ostaje li i sljedeće sezone u Gijonu?
„Ne znam, vidjet ćemo, u lipnju ću razgovarati s ljudima iz Barcelone o mojoj budućnosti.“

Halilović se želi vratiti u Barcelonu

Koliko čujemo iz naših izvora, Halilović se na ljeto želi vratiti u Barcelonu, no ako u klubu budu imali drugačije mišljenje, najradije bi prešao u neki drugi klub, iako mu otac Sejad savjetuje da ostane pod ugovorom s Barcelonom i čeka svoju šansu, jer u Barcelonu se dolazi samo jednom u karijeru. No, Halilović je mladić čvrstog, nepokolebljivog karaktera, najradije sam odlučuje, tako da su sve opcije otvorene.

Međutim, postoje signali da će ga Luis Enrique priključiti momčadi. Katalonski mediji na sva usta hvale Halilovića koji je igrama u Sportingu pokazao da nije uzalud oslovljavan ponajboljim mladim igračem svijeta, zbog čega ga je, među ostalim, i kupila Barcelona. Teško da će se Barcelona odreći takvog igrača, posebice sada kada se na najbolji mogući način iskazao u Sportingu i vjerojatno će biti na Čačićevu spisku putnika za Euro u Francuskoj.

Tko zna, možda i tamo dobije priliku i odigra zapaženu "rolicu". Kako god, bio bi to veliki rizik za Barcin menadžment. Zamislite da ga prodaju, recimo, u Englesku, gdje ga traži nekoliko klubova, i tamo eksplodira? Katalonski mediji bi „pojeli“ čelnike kluba.

Halilovićevo samopouzdanje nikada nije dolazilo u pitanje, on oduvijek čvrsto vjeruje u sebe i svoje mogućnosti, vjeruje da može igrati u Barceloni, a samo igrači s takvim mentalitetom mogu uspjeti u tako velikom klubu.
„Barca ima tri najbolja igrača na svijetu, ali ona je iznad toga“, poručuje Halilović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider