Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je tu lud?

Kandidati za najboljeg igrača svijeta, no Dinamu i Hrvatskoj nedovoljno dobri?!

Nagradu 'Golden Boy' u prošlosti su osvajali Lionel Messi, Sergio Agüero, Paul Pogba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska novina Tuttosport po 14. će put dodijeliti nagradu 'Golden Boy'. Riječ je o nagradi poput FIFA-ine 'Zlatne lopte', samo što se ova dodijeljuje igračima mlađima od 21 godine. Na popisu od 40 imena našla su se i dva Hrvata - Ante Ćorić i Alen Halilović.

Zanimljivo, Halilović ove sezone ne dobiva puno minutaže u njemačkom Bundesligašu HSV-u, iako je prošle odigrao jako dobro na posudbi u Sporting Gijonu. To bi se trebalo promijeniti dolaskom novog trenera nakon smjene Labbadije.

Da stvar bude još čudnija, Halilović se nalazi na popisu, iako ga izbornik Hrvatske Ante Čačić nije uvrstio na popis reprezentativaca za Euro, kao ni za prvu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Turske.

Postavlja se logično pitanje: tko je pogrešno procijenio situaciju? Tuttosport koji vidi Halilovića među najboljim mladim nogometašima svijeta ili izbornik Čačić kojem bivši igrač Barcelone nije dovoljno dobar za reprezentaciju?

Ćorić je pak prije samo koji dan udaljen iz prve momčadi zbog kršenja klupske discipline u Dinamu, a danas je ušao u izbor za najboljeg mladog nogometaša svijeta.

Riječ je o nagaradi koju su u prethodnih 13 izdanja osvajali Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Paul Pogba, Isco... Posljednji osvajač nagrade bio je napadač Manchester Uniteda Anthony Martial, a prema prvim predviđanjima i ovogodišnji slavodobitnik trebao bi biti napadač 'crvenih vragova'. Naime, prvi favorit za trofej 'Golden Boya' je Marcus Rashford.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider