Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On donosi titule

Hala Ramos: Sergio - čovjek za velike utakmice

Na Svjetskom klupskom prvenstvu Reala kao prvaka Europe do titule su čekale dvije prepreke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obje su utakmice pobijedili i okitili se naslovom svjetskog prvaka, a poveznica za oba dvoboja jest - Sergio Ramos.

Sjajni branič koji je već godinama jedan od najboljih obrambenih nogometaša svijeta i u polufinalu i u finalu je svojim pogocima donosio prednost Realu što je uvelike olakšavalo posao u nastavku utakmica.

Protiv Cruz Azula je zabio u 15., protiv San Lorenza u 37. minuti, a u oba navrata asistirao mu je Toni Kroos.

Modrić mu asistirao za najvažniji gol

Ramos i Kroos bili su na suprotnim stranama u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka kada je Španjolac u uzvratu između Bayerna i Reala na Allianz Areni s dva gola unutar četiri minute lansirao Kraljevski klub u finale. Real je tada donio 1:0 iz prve utakmice u München, ali je Ramos u 16. i 20. dvaput glavom matirao Manuela Neuera i donio nedostižnu prednost.

Za prvi od ta dva gola Bayernu asistirao mu je naš Luka Modrić, koji je bio dodavač za Ramosov najvažniji pogodak u karijeri. U finalu Lige prvaka u Lisabonu ove godine Real ni uz svu napadačku moć (Ronaldo, Bale, Benzema, Di Maria...) nije uspijevao izjednačiti protiv gradskog rivala Atletica, a kada se već činilo da će euro-titula na Vicente Calderon, ukazao se Ramos i u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom matirao Thibauta Courtoisa nakon Modrićeva ubačaja iz kornera. Nakon toga Real je u produžecima letio terenom, zabio tri gola i uzeo Decimu. U prvom redu zahvaljujući nebeskom skoku Sergija Ramosa...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider