Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spas u zadnji čas

Hajduk spasio nadu za prolaz u 90. minuti: Obrana kiksala i zabijala

Hajduk je izgubio od Kopera u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koper i Hajduk odigrali su dramatičnu utakmicu koju je obilježila obrana gostiju. Koper je na kraju slavio 3:2, ali nakon svega viđenog zadovoljni mogu biti i igrači Hajduka.

Katastrofalne reakcije u obrani, Hajdukovi stoperi Milović i Nižić malo su nadoknadili s dva pogotka. Onaj Nižićev, u 90. minuti, donio je nadu u prolaz.

Zanimljivo, čak četiri od pet golova na utakmici palo je nakon ubačaja iz kornera.  Hajduk je očajno otvorio utakmicu i već nakon 17 minuta gubio je 0-2. Nakon dva ubačaja iz kornera domaćin je zabio dva gola, a strijelci su bili Halilovič (7) i Rahmanović (17). Recept je bio isti, ubačaj na prvu stativu i katastrofalna reakcija obrane Bijelih.

Goran Milović je vratio nadu smanjivši rezultat u 29. minuti također nakon ubačaja iz kuta. No, četiri minute prije kraja prvog dijela slovenski sastav je izveo brzu kontru, a svoj drugi pogodak na utakmici zabio je Rahmanović. Opet je obrana Hajduka ispala više nego smiješna.

U drugom poluvremenu Splićani su zaigrali daleko bolje. Ušli su Maloku, Kiš i Radčenko umjesto slabog Balića, Roguljića i Maglice. Kada se činilo da će ostati dva razlike za ne baš naročito dobru momčad domaćina, u samoj završnici uspjeli su Bijeli smanjiti golom Zorana Nižića.

Utakmica je igrana pred 2,300 gledatelja na stadionu Bonifika i premda je Torcida dobila svega 130 ulaznica, mnogi navijači Hajduka su nabavili karte u redovnoj prodaji i Hajduk je igrao u domaćoj atmosferi. Nažalost, Splićanima to nije pomoglo da ostvare pozitivan rezultat, ali ipak je takav se možemo nadati prolazu u 3. pretkolo.

Uzvratni susret je 23. srpnja na Poljudu, a Hajduk će tada moći računati na odličnog kamerunskog napadača Francka Ohandzu, koji je propustio utakmicu u Kopru zbog lakše ozljede.

KOPER: Simčić, Šme, Halilović, Hadžić, Guberac, Krivičič, Črnigoj, Palčič, Galešić, Rahmanović (Pučko, 60), Ivančić (Štromajer, 70).

HAJDUK: Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Balić (Kiš, 46), Caktaš, Roguljić (Maloku, 70), Vlašić, Maglica (Radčenko, 74).

STRIJELCI: 1-0 Halilović (7), 2-0 Rahmanović (17), 2-1 Milović (29), 3-1 Rahmanović (41), 3-2 Nižić (90).

SUDAC: Bartosz Frankowski (POLJ)

STADION: ŠRC Bonifika

GLEDATELJA: 2.300

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider