Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi do Matošića

Hajduk se oprostio od legendarnog Bukle: 'Bio je naš ponos'

Proslavljeni nogometaša Hajduka Ivica Hlevnjak Bukle u ponedjeljak je pokopan na splitskom groblju Lovrinac, a na posljednji ispraćaj došlo je oko tisuću Splićana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najpopularnijih igrača Hajduka 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća pokopan je uz stihove pjesme "Kada umrem umotan u bilo".

Prije posljednjeg ispraćaja u prepunoj kino sali stadiona u Poljudu održana je komemoracija legendarnom Hlevnjaku, a sućut Hlevnjakovoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, pratelji, bivši igrači i treneri. Od Hlevnjaka se oprostio se gradonačelnik Splita Ivo Baldasar rekavši da je Bukle je bio "naš ponos, živo oličenje hajdučkih vrijednosti, dio generacije koja ja je utrla stazu ovom današnjem klubu. "

"Gledali smo njegove golove, sjajne partije na nogometnom terenu, neka se zavijek sjećamo našeg Bukle,", naglasio je Baldasar

 

O igračkoj karijeri i životu legendarnog Hlevnjaka govorio je predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je istaknuo da je Bukle, kako su ga prijatelji zvali, debitirao za prvu momčad Hajduka sa 18 godina, a od 1962. do 1973. godine odigrao je 665 utakmica za Hajduka te postigao 237 golova. Bio je reprezentativac Jugoslavije.

"Ivica Hlevnjak, naš Bukle, igrao je u teškim vremenima za klub, koji je tada visio pred ponorom ispadanja u Drugu ligu, ali na koncu je osjetio slast osvajanja titule. Mnogo je puta isticao kako mu je najradosniji trenutak bio povratak u Split 1971. godine, kada je titula nakon 16 dugih ljeta vraćena u naš grad. Jedan je od rijetkih koji nosi zlatnu kapetansku traku Hajduka", rekao je Brbić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider