Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduk se opet prepao: Rijeka ima najboljeg trenera i 'novog Kramarića'

Ova Kekova Rijeka pokazala je potencijal i čini se da može, ne kažemo da hoće, skinuti Dinamo s pijedestala najbolje momčadi HNL-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Hajduka i novopečeni reprezentativac Goran Milović možda je u jednoj rečenici najbolje opisao poraz i igru Hajduka u derbiju: „Kad god je velika fešta u gradu, mi sve 'use....'“, iskreno je priznao Milović misleći na poraz Hajduka protiv Slovana iz Libereca u uzvratnoj utakmici doigravanja za Europsku ligu, kada je Hajduk šaptom pao pred prepunim poljudskim tribinama.

Kek: Velika pobjeda, moramo biti ponosni; Burić: Pokazali su nam kako se to radi

Šok na Poljudu: Rijeka razbila Hajduk i preuzela vrh ljestvice!

Ako se Hajduk opet „uke...“, da oprostite na izrazu, Rijeka se razgoropadila, odigrala je hrabro i nadasve pametno. Prvo je skinula Dinamo na Rujevici, a onda Hajduk na Poljud. Rijeka je izbila na čelo ljestvice, ima dva boda više od Hajduka i četiri od Dinama. I još nije izgubila utakmicu. Sve to ne može biti slučajno.

Kek najbolji trener HNL-a

Rijeka se iz kola u kolo diže, igra sve bolje i uvjerljivije. Matjaž Kek opet je izgradio momčad onako kako on zna. Možda Rijeka još uvijek ne funkcionira kao švicarska urica, ima još puno prostora za napredak, što može samo zabrinuti njezine najveće suparnike. Jer, kada se Rijeka do kraja posloži, gdje će joj biti kraj?

Slovenac iznova pokazuje da je doista najbolji trener u HNL-u. Damir Mišković i njegovi suradnici kupuju i prodaju igrače „kao snoplje“, i očito znaju posao jer u velikom broju slučajeva pogode s igračima, ali Kek se uvijek nekako snađe i u prilično kratkom vremenskom roku izvuče najbolje iz onog što ima u rukama.

Kako to već obično biva, tko će kome nego svoj svome. Marin Tomasov ubio je Hajduk, s golom i dvije asistencije definitivno je junak utakmice. Partija na Poljudu šlag je na tortu njegovih dobrih igara u dosadašnjem dijelu sezone.

Tomasov 'novi Kramarić'

Nakon što je u Njemačkoj nestao i skoro propao, Tomasov se vraća u život, čini se da je na putu da pod Kekovom komandom postane „novi Rijekin Kramarić“. Kek se, među ostalim, pokazao kao ekspert za „dizanje iz mrtvih“ posrnulih talenata. Tko zna, možda i Tomasov uskoro ostvari neki unosni transfer i postane novih hrvatski reprezentativac?

Rijeka je s dvije pobjede protiv najvećih rivala napravila veliki posao, zna se da takve pobjede vrijede dvostruko, čime je istakla ozbiljnu kandidaturu za titulu prvaka. Rijeka bi na krilima razigranog Tomasova i lidera Sharbinija mogla otići do kraja. Ova Rijeka može, ne kažemo da hoće, skinuti Dinamo. To se mora istaći, iako Kek bježi od ovakvih najava kao vrag od tamjana.

Za Hajduk ključna utakmica u Osijeku

Hajduk, dakako, nije ispao iz igre. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Damir Burić zadržati mir u svojoj momčadi, hoće li „bijele“ dotući ovaj težak poraz? Burić se do sada pokazao mirnim i staloženim stručnjakom, uvijek je umjeren, bez bombastičnih izjava, ne upada u euforiju kada se pobjeđuje i duboku letargiju kada se izgubi. Vidi se da je zanat ispekao u Njemačkoj. 

Za očekivati je da će do sljedeće utakmice uspjeti osoviti na noge svoje trenutačno utučene trupe. U tom smislu za Hajduk će možda i od presudne važnosti biti utakmica u Osijeku. Tri boda bit će imperativ. Vidjet ćemo hoće li se uspjeti vratiti na pobjednički kolosijek. Ako uspije pobijediti, poraz protiv Rijeke brzo će se zaboraviti, ako ne uspije, lako je moguće da Hajduk uđe u dužu krizu rezultata.

Kako god, nastavlja se utrka na vrhu ljestvice, konačno imamo zanimljivo prvenstvo. Samo neka što duže potraje, a sve govori da ove sezone nećemo gledati predstavu sa samo jednom pravom zvijezdom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider