Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra Halil Soudani

VIDEO 'Hajduk se nikada ne smije podcijeniti, ali ja želim pobjedu'

Modre nakon reprezentativne stanke čeka najveća moguća utakmica u Hrvatskoj – derbi protiv Hajduka! Trener Dinama Zoran Mamić dan uoči utakmice na konferenciji za medije najavio je susret i pobjedu svoje momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čeka nas veliki derbi protiv Hajduka koji iako nosi samo tri boda kao i svaki drugi susret ipak je utakmica od posebnog značaja jer se radi o dva najveća hrvatska kluba", kaže trener, a prenosi službena stranica zagrebačkog nogometnog kluba.

"Mi želimo nametnuti svoju igru, nastaviti dobru seriju koju imamo protiv njih, ali i izaći iz niza malo lošijih rezultata koje smo imali prije reprezentativne stanke".

Ista je dobrodošla Dinamu koji je izgledao prazno i bezvoljno u nekoliko posljednjih utakmica, a na to tako gleda i trener Modrih.

"Napunili smo akumulatore, konsolidirali se i spremni čekamo utakmicu".

Iako je bilo govora o tome da Alžirac Hilal Soudani neće biti na raspolaganju u subotu, Mamić je tu informaciju negirao.

"Ne možemo računati na Josipa Šimunića i Antu Ćorića, ali zato nema razloga da ne igra Soudani. On se vratio jučer i osim ako se nešto ne dogodi, ne znam zašto ne bi igrao".

Trener Modrih cijeni momčad iz Splita:

"Njih se nikada ne smije podcijeniti. Zaostaju 11 bodova za nama, ali to ne znači previše u ovakvim utakmicama. Nisu izgubili od osmog mjeseca što pokazuje da su u dobroj formi, ali odigrali su puno neriješenih utakmica. Kažem, mene zanima ono što će biti sutra, a siguran sam da je Dinamo bolji i da će pokazati to na terenu".

"Kouassi je uvijek opasan, Sušić, Bradarić i možda Vlašić ili tko već... Bočni igrači su im vrlo ofenzivni i opasni, a imaju i dobre prekide. Jednostavno treba paziti na sve".

Strateg Dinama u šest izravnih dvoboja protiv Hajduka i trenera Igora Tudora ima čak pet pobjeda i tek jedan remi, no nije se složio s riječi "mušterija" koja se koristila u pitanju.

"Ne bih se složio s tom riječi. Da je on na klupi Dinama, a ja Hajduka možda bi on dobio svih šest derbija. Tko zna? Puno puta sam rekao da Igor radi jako dobar posao", rekao je Mamić, a prenio GNK Dinamo na svojim službenim stranicama.

Posljednji derbi bio je zaista spektakularan. Podsjetimo, Dinamo je fantastičnim preokretom od 0:2 došao do 3:2 u sudačkoj nadoknadi, a trener iz te utakmice želi samo jedno:

"Nadam se da će sutrašnja biti rezultatski slična i da ćemo dobiti, ali ne bih htio da se ponovi utakmica s Poljuda. Huligani, osiguranje i slične teme su tragedija za nas koji smo dolje na terenu. Izvedbe bi bile puno bolje da pričamo o nogometu, a ne o stvarima okolo. Nadam se dobroj atmosferi i puno pljeska jer bi sve ostalo bilo suludo", zaključio je strateg Modrih malo više od 24 sata uoči velikog okršaja na Maksimiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider