Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna obrana Šempera

Hajduk se izvukao protiv Lokomotive pa ga centimetri dijelili od pobjede

U drugoj utakmici današnjeg programa 34. kola HNL-a nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk i Lokomotiva odigrali su 1:1 u 34. kolu HNL-a čime Splićani nisu uspjeli iskoristiti remi Osijeka u Slavonskom derbiju i pobjeći im u borbi za treće mjesto.

Mogli su domaćini povesti u 11. minuti, ali je snažan udarac Hysena Memolle zaustavila greda.

U 36. je Lokomotiva izigrala obranu Hajduka kojoj nije uspjela offside zamka. Eros Grezda je u pravom trenutku uposlio Tibora Halilovića koji je izašao sam pred Dantea Stipicu i nesebično asistirao Janu Doležalu, a ovaj rutinski pogađa praznu mrežu.

S vodstvom gostiju otišlo se na odmor, a poslije samo 15-ak sekundi igre u drugom poluvremenu Petar Bočkaj je zbog neopreznog starta dobio drugi žuti kartona i Lokomotiva je ostala s igračem manje.

Loša utakmica Bilih

Osim velike nadmoći u posjedu lopte, Hajduk nije imao nekih izrazitih prilika. Većim dijelom utakmice momčad koju vodi Joan Carrillo igrala je loše, bez ikakvog plana igre izuzev nabacivanja dugim loptama na Marka Futacsa oko kojeg su gotovo redovito bila po dva igrača Lokomotive.

Tek u 87. minuti dogodilo se izjednačenje. Nikola Vlašić je dao povratnu loptu za Savvasa Gentsoglou koji puca, Adrian Šemper je to obranio, a najbrži na odbijancu bio je Hamza Barry koji je pospremio loptu u mrežu.

Sudac Ivan Bebek produžio je utakmicu za pet minuta, ali sudačka nadoknada trajala je i više od toga jer su gosti, zadovoljni remijem, u nekoliko navrata odugovlačili i trošili vrijeme.

Šemper spasio bod Lokosima

I onda je, u zadnjim sekundama, iz ničega, Hajduk umalo zabio pobjednički pogodak. Nakon kornera kojeg je izveo Hamza, Vlašić je pucao s nekih 15 metara, lopta se odbila, ali odlično je intervenirao Šemper, koji je krasnom paradom u zadnji čas odbio loptu u korner koji se nije niti izveo jer je sudac Bebek svirao kraj utakmice.

Hajduk nastavlja borbu s Osijekom za treće mjesto. Splićani će u subotu ugostiti Inter Zaprešić, a u posljednjem kolu biti gosti Slaven Belupa u Koprivnici dok Osječanima u Gradski vrt ovog vikenda stiže Dinamo, a sezonu će završiti gostovanjem u Parku mladeži kod Splita.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider