Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ih težak posao

Hrvatski klubovi spremni za Europa ligu: 'Treba imati srce i muda da se odigra muški'

Rijeku, Hajduk i Lokomotivu u četvrtak očekuju prve utakmice 3. pretkola Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčani će jedini igrati kao domaćini, dok je Riječane i Splićane ždrijeb odveo na gostovanja kod istanbulskog Basaksehira, odnosno ukrajinske Oleksandrije.

S Rujevice u vrući Istanbul. I to s dobro atmosferom, bez obzira na nestabilnu političku situaciju u Turskoj ili teškog suparnika.

"Čeka nas jako ozbiljan i težak protivnik. Mislim da smo mi maksimalno spremni, moramo biti maksimalno koncentrirani i otići dole i pokušati nešto napraviti. Oni su sigurno jako kvalitetna ekipa, favorit, ali mislim da se mi nećemo tek tako predati", rekao je Mate Maleš.

"Mislim da nemamo što za izgubiti. Možemo se samo nadigravati s njima i probati napraviti što bolji rezultat za revanš", izjavio je Marko Vešović.

Momčad Istanbul Basaksehira prošlu je sezonu završila kao četvrta momčad bogate turske lige. Dok je, primjerice radi, veliki Galatasaray završio kao šesti. A vrijednost momčadi je 56 milijuna eura, dvostruko više od Rijeke. No, Riječani vjeruju u dobar rezultat i već pozivaju navijače na uzvrat.

"Pozivam Armadu i sve navijače iz grada i regije da dođu, da nas podrže u što većem broju da svi zajedno napravimo još bolji utisak i ljepšu sliku", poručio je Vešović.

I Hajduk je napustio svoju standardnu bazu. 'Bijele' očekuje gostovanje kod Oleksandrije u Ukrajini.

''Kao što je trener već puno puta ponovio, njegov Hajduk treba igrati i želi igrati napadački, tako da sigurno Hajduk ide tamo na pobjedu, a koji će krajnji rezultat biti, to je teško za predvidjeti", rekao je Milić.

Oleksandrija je prošlu sezonu završila kao šesta u Ukrajini, a vrijednost momčadi je 9,5 milijuna eura.

A trener Pušnik zna recept za, kako kaže, teškog protivnika.

''Trebat ćemo dobivati duele, treba imati srce i treba imati muda da se ova utakmica odigra muški", rezonirao je Pušnik.

Samo da se i jedni i drugi vrate s pozitivnim rezultatima s putovanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider